Keskustelu:Metsäpuutarha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metsäpuutarha on määritelty Wikipediassa väärin. Viitteenä käytetyssä artikkelissa käytetään virheellisesti määritelmää metsäpuutarha, kun pitäisi kirjoittaa peltometsäviljelystä = agroforestry (forest gardening). Metsäpuutarha on täysin vakiintunut käsite, jonka vastine englannin kielessä on woodland garden. Metsäpuutarha on ensisijaisesti koristepuutarha ja metsäpuutarhoja on Suomessakin paljon. Sen sijaan peltometsäviljely ei ole maassamme vakiintunutta. Olen juuri kirjoittanut WSOY:n kustantaman teoksen “Suomalainen metsäpuutarha” ja olen puutarha-alan ammattilainen. Pyysin hetki sitten artikkelin suomentajaa korjaamaan metsäpuutarhan peltometsäviljelyksi. Wikipedian ylläpitäjien olisi syytä poistaa metsäpuutarhaa koskeva artikkeli kokonaan ja odottaa oikeaa määritelmää.

Ylipäätään toivon Wikipedian ylläpitäjiltä enemmän itsekritiikkiä. Ei pitäisi kirjoittaa huitaisten asioista, joita ei tunne. Se osoittaa ylimielisyyttä koulutusta ja ammattitaitoa kohtaan. On turhauttavaa törmätä jatkuvasti internetsivuilla virheisiin, joita on niin paljon, ettei kenenkään aika riitä kaiken korjaamiseen. –Kommentin jätti ‎Puutarha-ammattilainen (keskustelu – muokkaukset)

Artikkelia ei tarvitse varsinaisesti poistaa, jos määritelmä on väärin, vaan määritelmän voi yksinkertaisesti korjata tai odottaessa korjausta merkitä sinne malline {{korjattava/Määritelmä}}. Asia ei liity Wikipedian ylläpitäjiin.--IA (keskustelu) 19. joulukuuta 2013 kello 07.40 (EET)[vastaa]
Mainittu teos on ilmeisesti tämä tulossa oleva teos, jota hyödyntäen artikkelin voisi kirjoittaa:
Tekijä:Räty, Ella, ennakkotieto.
Nimeke:Suomalainen metsäpuutarha.
Julkaistu:WSOY, 2014.
Arvioitu julkaisuaika:201402
Huomautus:ENNAKKOTIETO CIP/KV.
ISBN:978-951-0-39951-4
--Abc10 (keskustelu) 19. joulukuuta 2013 kello 08.00 (EET)[vastaa]