Keskustelu:Metamfetamiini

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Noista vaikutuksista niin pupillit pitäisi olla kyllä laajentuneet sympaattisen hermoston aktiivisuuden lisääntyessä eikä supistuneet kuten tekstissä väitetään.  –Kommentin jätti 81.197.41.158 (keskustelu)

Näin näyttäisi olevan, lunttasin englanninkielisestä artikkelista. Vaihdoin sanan. cnaa 20. toukokuuta 2006 kello 17.24 (UTC)

Näin on, metamfetamiini laajentaa pupilleja enemmän kuin muut amfetamiinit. Haluasisin myös huomauttaa Metamfetamiinin suonensisäisestä käytöstä tekstissä. Siinä sanotaan "Käyttäjät sekoittavat noin 0,2 grammaa metamfetamiinia noin 3 millilitraan vettä." Näin voi ollakin metamfetamiiniriippivaisilla joilla on jo jonkinlainen toleranssi tai "viikonloppukäyttäjillä" silloin jos aine ei ole kovin puhdasta. Paitsi 3ml vettä ei mahdu narkomaanien suosimiin 2ml ruiskuihin, joten sopivampi määrä olisi 1-2ml. Jos metamfetamiini on edes Suomen mittapuun mukaan vahvaa tai "lähes puhdasta", 0,2 grammaa suonensisäisesti käytettynä ensikertalaisella/satunnaiskäyttäjällä voisi tappaa hänet. Halusin tuoda tämän esiin siltä varalta että joku käyttää sitä täältä saamien ohjeiden mukaan, ja ottaa yliannostuksen (tosin on todennäköistä että henkilö jolla ei ole kontakteja huumemaailmaan joutuisi huijatuksi jos ostaisi ainetta kadulta, puhumattakaan siitä että saisi lähimainkaan puhdasta metamfetamiinia). Tiedän tämän koska olen käyttänyt sitä suonensisäisesti (tosin todella vähän koska tämä on yksi pahimmista myrkyistä ruumiille ja mielelle), ja olen saanut 0,2 grammasta metamfetamiinia (ilmeisesti erittäin puhdasta) viisi annosta 1-2 vuorokauden aikana. -hukattu elämä  –Kommentin jätti 84.230.78.243 (keskustelu)

Englanninkielisessä Wikipediassa ruiskun kooksi mainitaan vain 0,5-1,0 ml. Insuliiniruiskun, ainakin erään, sanotaan olevan 1 ml:n vetoinen. --Hartz (keskustelu) 24. lokakuuta 2012 kello 21.53 (EEST)[vastaa]