Keskustelu:Mesoliittinen kausi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

On myös artikkeli Mesoliittinen Eurooppa, jossa paljolti samoja asioita tämän artikkelin kanssa. Miten kannattaisi asioita jakaa? Mesoliittinen kausi on eurooppalaisten eli siis pohjoismaalaisten tutkijoiden keksimä termi. Sitä ei käytetä Ausraliassa, Ameriikassa eikä usein Aasiassakaan. Periaatteessa paleoliittinen kivikausi kattaa kaiken maapallon kivikautta, mutta siirtymävaihetta maanviljely-yhteiskuntiin jääkauden jälkeen kutsutaan mesoliittiseksi. Euroopassa termille on käyttöä, koska jääkauden loputtua alkoin väestönkasvu ja kulttuurien runsas vuorovaikutus. Ehdotuksia: Joko Mesoliittinen kausi tai Mesoliittinen Eurooppa. Kumpi säilyy?--J Hokkanen 11. marraskuuta 2011 kello 08.44 (EET)[vastaa]

Kannatan kauden sälyttämistä, Euroopasta ohjaus. --Tappinen 13. marraskuuta 2011 kello 15.31 (EET)[vastaa]
Tarkoitatko, että kannatat "tavaran siirtämistä artikkelista toiseen ..." ja silleen.--Jari Hokkanen 14. marraskuuta 2011 kello 10.02 (EET)

Aloitettu yhdistämään Mesoliittinen Eurooppa tähän Mesoliittinen kausi[muokkaa wikitekstiä]

Ensi siirrän tekstit yhteen soveltuvin osin, siistimättä niitä ollenkaan. Sitten luodaan kestävämpi tarina ja puuhataan lähteiden kanssa--Jari Hokkanen 14. marraskuuta 2011 kello 17.21 (EET)

Yhdistäminen tehty, mutta materiaali oli köyhää!! Jos teillä on ideoita lähteistä, niin kehiin vaan. Monipuolisen ja -mutkaisen aiheen käsittelytapa on ongelmallinen. Mitä asioita kannattaa tässä esittää?--Jari Hokkanen 14. marraskuuta 2011 kello 23.29 (EET)