Keskustelu:MenuetOS

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

64-bittiset ohjelmat ei kyl taida toimia x86-arkkitehtuurin päällä. Sen takia poistin maininnan MenuetOS-artikkelista. Pc-koneet taas poistin epämääräisyyden takia. Machintosheissakin on nykyään Intelin ja/tai AMD:n prosessoreja. Ei ne silti ole PC:tä ja kyllä toi silti saattaisi niillä vaikka toimia. Tiedä häntä. --Easyas12c 31. joulukuuta 2005 kello 19:23:01 (UTC)

Öh, missähän maailmassa elät?
Tietojenkäsittelytieteen ihmeellisessä maailmassa.
Missä muualla X86-64-arkkitehtuurille kirjoitetut ohjelmat mielestäsi toimivat natiivisti kuin 64-bittisissä X86-prosessoreissa?
Onko sen nimi tosiaan x86-64? Ja miksikäs sivulla ei lukenut x86-64? Onko se jotenkin x86-arkkitehtuurien osajoukko?
Ilmaukset "64-bittiset ohjelmat" ja "64-bittinen Assembly-kieli" ovat muuten täysin merkityksetöntä puppaa,
Miksi ne eivät mielestäsi kuvaa rekisterien kokoja tässä tapauksessa?
jos arkkitehtuuria ei mainita (ks. esim. artikkeli bittisyys), eli jos et halua arkkitehtuuria mainittavan, niin poista myös sanahelinät "bittisyyksistä".
Ja mitä laitteistoarkkitehtuurin eli PC:n mainitsemiseen tulee: Tokihan tietylle laitteistolle tarkoitettuja ohjelmistoja pystyy useinkin ajamaan muilla koneilla, esimerkiksi Mac OS:ää pystyy ajamaan MacOnLinux-virtuaalikoneen avulla useilla eri PPC-suoritinta käyttävillä koneilla (Macintoshin lisäksi mm. Pegasoksella ja RS/6000:lla).
Tässä kukaan mistään virtuaalikoneista ole puhunut.
Tämä ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiseikkaa, että Mac OS on Macintosh-käyttöjärjestelmä eli suunniteltu Macintosh-koneille ja tarkoitettu ajettavaksi nimenomaan niissä. PC-puolella PC-keskeisyys korostuu vielä enemmän.
Pane sinne notta alunperin tai vastaava ilmaus josta käyili, että se on kehitetty niille pc-koneille, mutta joka ei väitä ettei se voi toimia muualla.
--Viznut 6. tammikuuta 2006 kello 21:30:51 (UTC)
--Easyas12c 7. tammikuuta 2006 kello 13:09:35 (UTC)