Keskustelu:Mengistu Haile Mariam

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etiopian nälänhätä[muokkaa wikitekstiä]

Etiopiaa vaivasivat kuivuus ja siitä seuranneet nälänhädät jo Haile Selassien aikana, joten ei nälänhätää voida laittaa Mengistun harteille erityisesti. Tosin tuskin hän sitä lievensikään käymällä sotaa Eritreaa ja muita naapureita vastaan. Khaosaming 18. joulukuuta 2006 kello 10.00 (UTC)

Olet aivan oikeassa, mutta Etiopian nälänhädän aikana maassa kuoli yli miljoona ihmistä, eikä hallitus ryhtynyt tarvittaviin toimiin, vaan päinvastoin se rajoitti jopa ulkomaisia avustusjärjestyjä toimittamasta apua kriisialueille. Nälänhätään oli pääsyynä kuivuus, mutta myös osittain maataloudessa 70-luvun lopulla tehdyt poliittiset päätökset. Kommentin jätti 130.231.156.49 (keskustelu – muokkaukset).

Riippumattomat kansalaisjärjestöt ja niiden kieltäminen[muokkaa wikitekstiä]

Lääkärit ilman rajoja -järjestöä ei kielletty, vaan se karkotettiin 1985, mutta Yhdysvaltain ja muiden avustajamaiden painostuksesta heidän sallittiin palata (lähteellinen). Mielestäni "kansalaisjärjestöjen toiminta kiellettiin maassa" on turhan jyrkkä. Mengistuhan halusi käydä kauppaa humanitaarisella avulla ja politiikalla, koska oli riippuvainen siitä (avusta). Jos löytyy muita järjestöjä, jotka kiellettiin (+lähde), ne voi totta kai laittaa artikkeliin. Khaosaming 24. joulukuuta 2006 kello 12.55 (UTC)