Keskustelu:Mauno Koivuneva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yksittäinen pappi, aivan epäoleellista tietoa ties mistä hiihtämisistä ja marjastamisista - lähteet väittämille puuttuvat, ei neutraalia näkökulmaa. Lisäksi teksti näyttää samantyyppiseltä kuin ilmoitetuissa linkeissä - tarkoituksena ei ole kopioida joka kissanristiäisvaihetta sellaisenaan, vaan tehdä tiivistetty, lähteistetty ja neutraali elämänkerta. Minusta herra Koivuneva ei edes täytä tällä hetkellä merkittävyyskriteerejä, kirkkoherroja on Suomessa ollut vaikka kuinka. --Jillord 15. joulukuuta 2007 kello 15.37 (UTC)

Koivuneva on Suomen tunnetuimpia pappeja. Wikipediassa on Koivunevasta tällä hetkellä vain yksi linkki yhteen ulkopuoliseen sivustoon. Lisätyn sivun tiedot ovat faktaa eivätkä fiktiota Koivunevasta. Sivun perustaminen johtanee monen kirjoittajan kiinnostukseen täydentää tietoja ja liittää ne Koivunevan toimintaan eri tahoilla ja eri rooleissa. Ei kai pappina oleminen ole este tulla noteeratuksi Wikipediassa, kuten joku näyttää ajattelevan. SeppVei 15. joulukuuta 2007 kello 15.50 (UTC)

Pointti varmaan on että ei pappina oleminen ole myöskään yksistään syynä tulla noteeratuksia Wikipediassa. --Harriv 15. joulukuuta 2007 kello 16.10 (UTC)
Näin juuri. "Tunnetuimpia pappeja"? Varsin kova väite, joka vaatii ehdottomasti lähteitä ja todisteita, ja ennen kaikkea Koivunevan oman yhteisön ulkopuolelta. Sinänsähän kirkkoherroja on Suomessa ollut vaikka kuinka paljon, eivätkä kirkkoherrat täytä sinänsä kynnystä (ei wikipediaan ole otettu kunnallisvaltuutettujakaan tai kaupunginhallitusten jäseniäkään, joten ei maallisista viroista tai saavutuksistakaan seuraa merkittävyyskynnyksen automaattinen ylittäminen). Pappeja vastaan minulla ei ole yhtään mitään, mutta uskonnolliset arvot eivät ole (eivätkä saa olla) mikään merkitystä erikseen nostavakaan tekijä. --Jillord 15. joulukuuta 2007 kello 16.18 (UTC)
Googlen osumien perusteella tunnettu lähinnä omissa piireissään, yleiset hakuteokset eivät unne, eikä merkittäviä julkaisujakaan ole, joten en näe syytä säilyttää. --Ulrika 15. joulukuuta 2007 kello 16.44 (UTC)
Tarkoitatko omilla piireillä kaikkia pohjoissuomalaisia vai pelkästään utajärvisiä? Turha esittää mitään muita arvioita vastoin parempaa tietoa, kiitos. Koivunevasta ei ole julkaistu elämäkertaa ja hänestä on tietoa muutenkin hyvin vähän saatavilla, siksipä olisi tarpeen saada sitä esille. --193.209.176.129 15. joulukuuta 2007 kello 17.41 (UTC)
No tarkoitan lestadiolaisia, joihin hän näkyy lähteen mukaan kuuluneen. Pitäisi olla jotakin laajempaakin merkitystä ja jotakin tietoa, joka osoittaisi hänen merkittävyytensä. Nykytietämyksen perusteella hän on pappi pappien joukossa eikä nouse sieltä mitenkään merkittävänä esiin. Pelkkä väite ei riitä, tarvitaan perustelut. --Ulrika 15. joulukuuta 2007 kello 20.27 (UTC)
Wikipedia ei ole paikka julkaista elämänkertaa tai muuta vastaavaa materiaalia, koska Wikipedian artikkelien pitää perustua jo julkaistuun materiaaliin. Katso Wikipedia:Tarkistettavuus, Wikipedia:Merkitse lähteet, WP:EI. --Harriv 16. joulukuuta 2007 kello 12.51 (UTC)

No nyt ne tekstin lähteet on lisätty: biografia (Kupsalan gradun liitteessä), toiminta Utajärvellä (Arvi L. Korhosen toimittama historiateos), muu toiminta (hyvä yhteenveto Suomen Kuvalehden artikkelissa). Lisäksi Wiki-linkit mm. Säyneisiin. SeppVei 16. joulukuuta 2007 kello 14.18 (UTC)

Minä en kyllä löydä artikkelista mitään sellaista aikaansaannosta, mikä erottaisi hänet vaikkapa naapuriseurakunnan papista. Eli ei mielestäni kuulu Wikipediaan. --Ulrika 16. joulukuuta 2007 kello 14.24 (UTC)
Säyneisen kirkon rakennusvarat juoksemalla kokoon kerännyt, Koiviston Viesti -lehden perustaja, tuhat pakinaa eläissään kirjoittanut, Suomen ainoa pappi jolla oli oma poromerkki -- kerro jotain vastaavaa tuosta naapurin papistasi? Mielestäni kuuluu Wikipediaan siinä missä Esko Lähtevänoja tai 22-Pistepirkkokin, molemmat muuten utajärvisiä kuten Koivunevakin. SeppVei 16. joulukuuta 2007 kello 15.52 (UTC)
Siirsin sen nyt äänestykseen, sillä en ollut aiemmin noteerannut tuota Koiviston Viestin perustamista ja päätoimittajuutta. Ehkä ne vaikuttavat, mutta en mene lupaamaan. Voit itsekin ottaa kantaa äänestyssivun keskustelussa, mutta tuoreena käyttäjänä et voi äänestää. terv. --Ulrika 16. joulukuuta 2007 kello 16.38 (UTC)