Keskustelu:Matti ja Teppo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Muokkaukseen [1], jossa artikkeliin lisätty luku on nähtävästi saatu ynnäämällä yhteen kaikki luvut sivulta [2] (varmistin asian laskemalla myös itse), kommenttina, että tuolla sivullahan on lueteltu vain Matin ja Tepon kulta- tai platinalevyjä saaneiden albumien myyntimäärät. Kuten tämän artikkelin luettelostakin huomaa, heillä on kuitenkin ollut myös albumeja, jotka eivät ole myyneet kultalevyyn oikeuttavaa määrää, eivätkä näin näy tuolla lähdesivulla. Artikkelin mukaan tällaisia albumeja on jopa yli kymmenen, joten todellinen myyntimäärä voi hyvin olla paljonkin suurempi kuin nyt ilmoitettu tarkka luku 1,069 miljoonaa. --Nironen 13. kesäkuuta 2011 kello 09.09 (EEST)

Lisäsin siihen sen "kultarajan ylittäneitä" selvennykseksi. Pointtini oli se, että tekstissä pitää mainita nimenomaan ensisijaisesti sertifioitu myynti, koska se on ainoa julkisesti kaikkien saatavilla oleva, suoraan tarkat levymyyntimäärät tietävältä IFPIltä tuleva luku. (Ja nykytilanteessa luotettavin, IMO.) Levy-yhtiöt saavat maksua vastaan IFPIltä ajantasaiset tarkat luvut,[3] mutta mä en KOSKAAN laittais levy-yhtiöiden ilmoittamaa lukua ensisijaiseks tiedoks, koska heillähän on intresseissä buustata artistiensa imagoa suurennelluilla myyntiluvuilla. -- Frous 20. kesäkuuta 2011 kello 07.41 (EEST)
(Tähän väliin: toki jonkin iltapäivälehden artikkelin voi laittaa, mutta mä en sekuntiakaan luottais niiden lähdekritiikkiin niin paljoa, että jättäisin sen artikkelin luvun ainoaksi tiedoksi... -- Frous 20. kesäkuuta 2011 kello 07.47 (EEST))
Toki joku ahkerana voi laskea kuinka monta kultaan yltämätöntä sinkkua tai levyä on ilmestynyt, katsoa sitten julkaisuajankohdan kultarajat ja laskea niistä yhtälöllä "myynti = sertfioidut + max. 4999 (jos kultaraja 5000) + max. 4999 (jos kultaraja 5000) + jne." korkeimman mahdollisen luvun. Vähän kyllä kuulostaa uskomattomalta että kultarajaan yltämättömistä äänitteistä olisi tullut yhteensä 431 000... :D En tosin tunne duon koko tuotannon määrää, joten jaa-a. -- Frous 22. kesäkuuta 2011 kello 04.13 (EEST)