Keskustelu:Matematiikan historia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin laajuus[muokkaa wikitekstiä]

Tuleekohan tästä liian pitkä? En haluaisi tahdä turhaa työtä. Kannattaako tehdä joka aikakaudelle oma sivu, jättää tänne niistä vain tiivistelmä ja merkitä väliotsikon alle pääartikkeli? Vai jatkanko entistä tahtia tähän? Ehdotuksia? --Otso Huuska 1. syyskuuta 2007 kello 21.49 (UTC)

Suositeltu artikkeli Oopperan historia on tulostettuna 31 sivua pitkä. Työ ei mene hukkaan, jos jossakin vaiheesta artikkelista tulee liian laaja se on myöhemmin helppo jakaa osiin. Lähteistettyjä tietoja ei yleensä Wikipediassa poisteta vaan ne siirretään toisaalle tai korvataan paremmilla. --Thi 1. syyskuuta 2007 kello 22.09 (UTC)

Pinyin-translitterointi[muokkaa wikitekstiä]

Kiinalaiset matemaatikot ovat Boyerin kirjassa translitteroituna vanhan Wade-Giles -järjestelmän mukaan. Yritin löytää nimiä muualta, mutta Tsu Tšung-tši jäi löytymättä. Osaako joku kertoa, miten se kirjoitetaan nykyisen pinyin-järjestelmän mukaan?--Otso Huuska 21. joulukuuta 2007 kello 23.54 (UTC)

Tsingis-kaanin pojanpoika[muokkaa wikitekstiä]

Se että Nasir al-Din al-Tusi olisi Tsingis-kaanin pojanpoika, lienee jokin virhe joko alkuteoksessa tai käännöksessä. Britannican mukaan Nasir al-Din al-Tusin isä oli persialainen shiialainen juristi, ei noin 20-vuotias mongoli. Kaikissa elämäkerroissa kyllä mainitaan että Tsingis-kaani hyökkäsi Persiaan al-Tusin ollessa parikymppinen, mikä on ehkä jollain oudolla tavalla käännetty väärin. Virhe lienee siinä, että Nasir al-Din al-Tusi toimi Tsingis-kaanin pojanpojan Hulegun palveluksessa. --ML 20. kesäkuuta 2008 kello 07.20 (UTC)

Tuo olisi sen verran iso juttu, että siitä varmasti mainittaisiin jokaisessa al-Tusia käsittelevässä kirjassa. Ja kuten sanoit, al-Tusi näyttäisi olleen korkeintaan Khaanin lapsenlapsen visiiri. --qWerk 20. kesäkuuta 2008 kello 07.41 (UTC)
OK--Otso Huuska 20. kesäkuuta 2008 kello 10.26 (UTC)