Keskustelu:Marxismi-leninismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Löysin yhteistyön kautta tämmöisen artikkelin. Hazjibab 26. joulukuuta 2005 kello 09:07:19 (UTC)

Tämä on melkoisen vaikea aihe. Vaikuttaa lähinnä aatepuurolta, mitä se tietyssä mielessä onkin, mutta pitäisi samalla selkeyttää että monipuolistaa. Otsikon lause, jossa sanotaan marxisismin-leninismin kannattajien pitävän käsitettä synonyyminä eräiden muiden asioiden kanssa ja edustavan ainoaa oikeaa tulkintaa, on erityisen epäselvä ja kannattaisi muotoilla uudelleen. Synonyyminä sitä ovat pitäneet muut, pikemmin vastustajat. Ainoaa oikeaa tulkintaa viljelivät lähinnä kommunistiset puolueet ja "reaalisosialistisen" Neuvostoliiton valtiojohto. KTP:stä ei voitane sanoa yksiselitteisesti sen olevan marxilais-leniniläisen puolueen Suomessa, se voi niin ohjelmassaan kyllä itse väittää. Jos tässä vähän alkua. Höyhens 8. tammikuuta 2006 kello 22:32:21 (UTC)
Olen tehnyt täsmennyksiä vanhaan runkoon. Mahdollisesti koko runkoakin voisi vääntää uusiksi, jos sillä saavutettaisiin jonkinkaanlaista selkeyttä. Höyhens 9. tammikuuta 2006 kello 22:15:23 (UTC)

hrustsov[muokkaa wikitekstiä]

"tekopyhyys" ja "henkinen selkäranka" eivät ole mitään tieteelliseen artikkeliin kuuluvia määritteitä eikä niille ole mitään lähdettä. koko tuo osio vaikuttaa katkeran stalinistin muotoilemalta, ikään kuin Hrustsovin Stalin-kritiikki olisi ollut Neuvostoliiton tuhon alulle panema voima (kuten artikkeli sanookin), eikä suinkaan Stalinin terrori itsessään. Kohta on sanalla sanoen täyttä potaskaa ja vaatisi uudelleenkirjoittamista objektiivisesta näkökulmasta 88.112.68.218 16. huhtikuuta 2011 kello 07.19 (EEST) Sippo Kähmi

Aiheellista kritiikkiä kyllä. Ei ole oikein tietosanakirjatekstiä. Siellä ne tekopyhä ja henkinen selkäranka silti nytkin ovat herran vuonna 2017. Historiallis-dialektisesti on mielenkiintoista, että ne on pantu tähän meidän bolsajaan tietosanakirjaamme jo vuonna 2008 [1]. --Jmk (keskustelu) 13. lokakuuta 2017 kello 14.47 (EEST)