Keskustelu:Markkinoiden kyllästyminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kannattaa katsoa ohje tarkistettavuudesta. Kotisivut ja blogit eivät käy luotettavasta lähteestä. Tästä aiheesta on varmasi ihan kunnollista tutkimustietoa. Verkostomarkkinointi voidaan varmaan mainita lyhyesti, mutta pääosin artikkelin pitää käsitellä aihetta laajemmasta näkökulmasta. Kyse on ihan tavallisesta markkinoista, jonka vuoksi en ymmärrä, miksi vapaat markkinat pitäisi artikkelissa käsitellä. Neuvostoliiton tilanne voidaan toki esitellä, mutta tiivistäen omassa kappaleessaan artikkelin lopussa. --jkv 30. huhtikuuta 2007 kello 13.03 (UTC)

Verkostomarkkinoinnista ainoat tutkimukset yhtiöiden omien tutkimusten lisäksi ovat tehneet Yhdysvalloissa tri Jon Taylor ja Robert L. Fitzpatrick. He ovat kirjoittaneet muutaman kirjan englanninkielellä, mutta ne eivät ole tieteellisiä julkaisuja. Verkostomarkkinointi on tavanomaisesta poikkeava markkinointitapa, missä kyllästetään markkinat tahallisesti. Aiheesta ei ole tieteellisen tutkimuksen täyttävää aineistoa saatavana ainakaan suomenkielellä. Tri Taylorilla on paperiversioina tutkimustulokset vuosilta 1994-2006, mutta en tiedä, onko näitä tutkimuksia julkaistu missään taloustieteellisissä julkaisuissa. Taylor on joka tapauksessa luvannut lähettää tutkimustietoa paperilla, jos joku haluaa niitä saada. Hänen kotisivuillaan on pelkkiä raportteja tutkimuksista.
Dean VanDruffin humoristinen analyysi on alan herkkupaloja. Sitä on lainattu laajalti eri puolilla maailmaa. Siinä esitetyt väitteet ovat kansantajuisia ja loogisia päätelmiä, mitkä eivät tarvitse tuekseen tieteellistä tutkimusta. Lähteen mainitseminen on siitä syystä suotavaa.
Omat sivustoni ovat syntyneet vuosina 2000–2007 ja lähteet on linkitetty artikkeleiden tekstin lomaan. Suomessa ei ole vastaavaa tutkimusta ja analyysiä tehty samassa mittakaavassa kuin minä olen tehnyt. Väitteet ovat kansantajuisia ja ne voidaan osoittaa tosiksi tai epätosiksi puhtaan logiikan avulla.
Verkostomarkkinointi on erityisluonteensa vuoksi syytä mainita artikkelissa. Tuskin mikään muu teollisuuden ala pyrkii kyllästämään markkinat tahallisesti ja jatkuvasti, niin että kysyntää yritetään lisätä keinotekoisesti markkinoimalla 'unelmaa' ja 'mahdollisuutta'. Verkostomarkkinoinnin puolustjat kiistävät markkinoiden kyllästymisen. phaipola 30. huhtikuuta 2007 kello 17.55 (UTC)phaipola
Vapaa markkinatalous
Tähän osioon lisätty teksti on mielestäni asiatonta. Tarkoitan tätä:
"Sinänsä kirjakerhot voivat olla uustuotannon lähde, koska on keksitty uusi markkinointimenetelmälähde?.
Vapaasta markkinataloudesta on pitänyt usein myös luopua siksi, että saataisiin väestön perustarpeet tyydytetyiksi. Tähän perustuu muun muassa kansanhuolto ministeriöineen ja nykykapitalismissa elävälle pikkutarkoilta kuulostavine säännöksineenlähde?.
Kommunistisia maitahan ei ole ikinä edes ollut olemassa, joskin erilaisten kommunistisiksi itseään nimittävien puolueiden johtamia enemmän tai vähemmän byrokraattisia sosialistiseksi kutsuttuja hallintotapoja. Näissä on monesti tunnetusti erehdytty kansan tarpeiden suhteen, ja eräiden kulutustavaroiden kuten purukumin ja sukkahousujen puute on katsottu yhteiskuntajärjestelmän epäonnistumiseksilähde?."
Ehdotan tuon osuuden poistamista.
Mitä siinä on asiatonta? Sekö ettei se kuulu otsikon alle? Jos syy on se niin poista vaan. --Höyhens 30. huhtikuuta 2007 kello 18.10 (UTC)