Keskustelu:Mandealaisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Itse en ole artikkeliin kontribuoinut, mutta näyttäisi täyttävän lupaavan artikkelin kriteerit. Harvinaisen kiehtova aihe. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 30. lokakuuta 2018 kello 07.22 (EET)

Johdannossa sanotaan, että Mandealaisuus keskittyy ”Jumalan ja viimeisten tapahtumien tietoon” sekä ”Todelliseen ja Ainoaan gnosikseen”. Näitä termejä ei ainakaan suoraan avata. --PtG (keskustelu) 3. marraskuuta 2018 kello 13.29 (EET)
Kaipaisi lisää materiaalia, sillä tuntuu ettei tästä oikein saa riittävää kuvaa uskonnosta. Esimerkiksi historiaosiosta ei saa varmaa käsitystä siitä, milloin uskonto on perustettu. Siinä puhutaan juurista, jotka voivat sijoittua ensimmäiselle vuosisadalle vaikka uskonto olisi perustettu viime vuonna. Herää myös kysymyksiä, kuten miten mandealaisuuden alkuperä on lähtöisin Johannes Kastajasta? Myös pyhistä teksteistä, uskomuksista ja rituaaleistakin voisi olla enemmän. Myös se on olennainen tieto, että onko heillä temppeleitä vai ei.--Ukas (keskustelu) 3. marraskuuta 2018 kello 14.41 (EET)

Tarvii vielä aineistoa. Ei lupaava. --PtG (keskustelu) 2. joulukuuta 2018 kello 11.12 (EET)