Keskustelu:Maisteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HTM vs. VTM vs. YTM[muokkaa wikitekstiä]

En tunne tarkasti tutkinnonanto-oikeuden nyansseja, mutta yhteiskuntatieteellistä tutkintoa käsittelevä kohta on harhaanjohtava. Ainakin Tampereen yliopistosta valmistuu sekä yhteiskuntatieteiden maistereita (yhteiskuntatieteiden tiedekunta) että hallintotieteiden maistereita (kauppa- ja hallintotieteiden tiedekunta). Ellei lähdeviitettä tai muuta merkittävää lisätietoa tuohon kohtaan lähiaikoina tipu, siirrän kaikki kolme omiksi kohdikseen ja lisään alun leipätekstiin lyhyen selityksen. Ezza 2. heinäkuuta 2007 kello 19.43 (UTC)

Yhteiskuntatieteiden ylempi korkeakoulututkinto[muokkaa wikitekstiä]

Poistan lauseen "Tulevaisuudessa tutkinnot yhtenäistyvät yhteiskuntatieteiden maisteriksi", sillä siihen ei ole perusteluja eikä viitettä. Ainakin uusi tutkintoasetus tuntee hallintotieteiden, valtiotieteen ja yhteiskuntatieteiden kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot. Mikäli nimikkeen yhtenäistämistä valmistellaan, tästä tulisi kertoa tarkemmin. Nyt kyseessä on pelkkä kuulopuhe, joka ei kuulu Wikipediaan. --81.197.74.12 1. toukokuuta 2005 kello 18:09:42 (UTC)

Maisteri[muokkaa wikitekstiä]

Myös Hallintotieteiden maisteri sekä kandidaatti tunnetaan ainakin Tampereen yliopistossa, jossa on oma Kauppa- ja hallintotieteiden tiedekunta (aikaisemmalta nimeltään taloudellis-hallinnollinen tiedekunta) on perustettu vuonna 1965. Siitä saakka - yli 40 vuoden ajan - tiedekunta on kouluttanut kauppatieteiden ja hallintotieteiden maistereita, lisensiaatteja ja tohtoreita hallinnon ja talouden asiantuntijoiksi, suunnittelijoiksi, johtajiksi sekä näiden alojen tutkijoiksi ja opettajiksi sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Tiedekunnan ominaispiirteenä ja vahvuutena on monitieteisyys ja laaja-alaisuus sekä opetettavien aineiden omaleimaisuus ja käytännönläheisyys. Opetuksessa yhdistyvät yksityisen ja julkisen alan näkökulmat ja työelämälähtöisyys. Joustavat ja laaja-alaiset ainevalinnat tarjoavat opiskelijoille ainutlaatuiset mahdollisuudet hankkia työelämän kannalta kilpailukykyinen tutkinto.