Keskustelu:Maatalous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Kannattaako maataloudesta ja maanviljelystä olla omat artikkelinsa? Eivätkö käsitteet yleensä ole aika synonyymejä? --ML 9. syyskuuta 2005 kello 15.12 (UTC)

Eivät ole synonyymejä. Maatalous on paljon laajempi käsite ja sisältää maanviljelyksen ohella myös mm. kotieläintalouden. --Hippophaë 9. syyskuuta 2005 kello 15.33 (UTC)

Maatalous on tosiaan laaja käsite. Siihen kuuluu oleellisesti myös maatalouspolitiikka.

Itseäni hieman häiritsee viljelykasvien jaottelu: viljat, hedelmät, kuidut ja öljyt. Tähän listaan ei nimittäin oikein pysty lisäämään herneitä ja papuja eikä liioin nautaeläinten rehuksi viljeltäviä nurmia. Mausteet, vihannekset, juurekset, marjat ja koristekasvit kaipaisivat kokonaan omia otsikoita. Nykyään peltokasvejakin viljellään energiaksi. Jos jokaiselle ryhmälle antaa oman otsakkeen niin listasta tulee kovin luettelomainen. Onko otsikkoluettelo parempi kuin ympätä kasveja suuremmiksi ryhmiksi?

Korjailen tuohon nyt ainakin olemassa olevista otsikoista selvästi puuttuvat. Eli viljat: ruis, hedelmät: banaani, kiiwi, omena, kuidut: hamppu, nokkonen, öljyt: oliivi, rapsi, camelina, pellava. Onko muuten totta että puuvillastakin saadaan öljyä? Carnivor 4. lokakuuta 2006 kello 19.28 (UTC)

Viljelykasvit voitaisiin kait luetella joko biologisesti heimoittain, maantieteellisesti viljelyalueittain, viljelyteknisesti esim. sadonkorjuutekniikan mukaan, käyttötarkoituksen mukaan eli ihmisravinto, eläin rehu, kuidut, energia, koristekasvit jne. Onko kellään ideoita miten tuota voitaisiin parantaa? Carnivor 4. lokakuuta 2006 kello 20.03 (UTC)

Kannattaa laittaa käyttötarkoituksen mukaan. --62.236.100.238 27. marraskuuta 2006 kello 18.05 (UTC)