Keskustelu:M/S Pascal Lota

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ms Finladiasta kertova artikkeli väittää, että ms Superstar ja ms Finlandia olisivat sisaraluksia. Laivat eivät ole sisaraluksia, vaikka hyvin samanlaisia ovatkin. Ensinnäkin ne on rakennettu eri maissa, eri telakoilla ja varsin eri aikaan. Pituudessa on 2 metriä eroa, konetehossa 1000 KW, bruttovetoisuudessa yli 300 BRT. Ulkoisesti ovat hyvin samanlaisia, sisältä täysin erilaisia. Sisaralukset ovat yleensä identtisiä ja samalta telakalta, usein vieläpä peräkkäiset valmistusnumerot.  –Kommentin jätti 88.112.188.133 (keskustelu – muokkaukset)

Se, että ne on rakennettu eri maissa, eri telakoilla ja eri aikaan eivät ole merkki siitä, että alukset eivät ole sisaraluksia. Esim. Finnlinesin Star-luokan laivat on rakennettu kahdella eri telakalla. Finnlinesin uudet (v. 2011 ja 2012 käyttöönotetut) rahtialukset Finntide, Finnsun, Finnbreeze jne. ovat valmistuneet noin kymmenen vuotta esim. Finnpulpin ja Finnmillin jälkeen, mutta ovat silti sisaruksia keskenään. Turussa rakennettu Oasis of the Seas saa ranskalaisella telakalla valmistuneen sisaraluksen muutaman vuoden kuluttua. No joo, onhan näitä esimerkkejä. Aluksella operoiva varustamo sisustaa alukset haluamikseen, voisi kuvitella. Tähän artikkeliin on merkitty lähde sille, että Finlandia ja Superstar ovat sisaruksia. Lisää lähteitä löytyy, kunhan vähän googlaa. Roquai (keskustelu) 17. elokuuta 2013 kello 13.44 (EEST)

Kellään lähdettä tuolle "Upposi kymijoella 29.6.2016"-tekstille, vai pitäisikö jonkun se poistaa?--TheWiki122 (keskustelu) 30. kesäkuuta 2016 kello 11.51 (EEST)