Keskustelu:Mörkö (muumit)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

1970 -animessa esiintyy aika erilainen mörkö. http://www.youtube.com/watch?v=A-Q58HKtzsM -- Ketorin 194.100.83.191 10. huhtikuuta 2012 kello 19.11 (EEST)[vastaa]

Kertookahan joku joka tietää kuinka mörön ääni on saatu aikaiseksi?kiinnostaisi kovasti vai onko siinä todella ihminen örisemässä? Kommentin jätti 62.216.107.115 (keskustelu – muokkaukset). --Hsuvanto 17. kesäkuuta 2006 kello 18.20 (UTC)

Mm. Hemulin ja Poliisimestarin äänistä vastannut Tapio Hämäläinen on luonut lukuisten suomalaislapsien alitajuntaan painautuneen, karmean ärinän.

http://www.yle.fi/muumi/aanet.htm


Englanninkielisestä artikkelista sain sen kuvan, että mörkö meni kokon päälle pelastaakseen muumipeikon, mutta täällä kerrotaan hänen etsivän lämmikettä. Minulla on sellainen tunne, että en-wikin tieto on oikea. --Alfred Dengan 21. kesäkuuta 2006 kello 07.24 (UTC)

Taikatalvi-kirjassa Tuu-tikki sanoo: "Ei hän tullut sammuttamaan tulta, hän raukka vain tuli lämmittelemään. Mutta kaikki lämmin sammuu kun hän istuu sen päälle." --Hanna V 10. elokuuta 2006 kello 15.15 (UTC)

Totta. Olen itse lukenut kyseisen Taikatalvi-kirjan.--vilkkuu 24. elokuuta 2006 kello 10.54 (UTC)

Näin on. Samaa Tuu-tikki sanoo kirjasta tehdyssä tv-jaksossa. ----W-- 13. joulukuuta 2006 kello 12.44 (UTC)

Mörön sukupuolesta..[muokkaa wikitekstiä]

On totta että ruotsinkielen sana "hon" on "hän" naispuolisesta. Olen toisaalta kuullut, että sitä käytetään silloinkin, kun sukupuolesta ei ole tietoa. Muumikirjoissahan on varsin yleistä, että on näitä ns. "sukupuolettomia" hahmoja tai sitten sitä ei suoraan mainita. Onhan Hemulillakin hame eikä hän (ilmeisestikään) ole naispuolinen.  –Kommentin jätti Viikka89 (keskustelu – muokkaukset)

Sanoisin, että on tyttö, koska eräässä Muumilaakson tarinoita -jaksossa Tuu-tikki, Aliisa ja Niiskuneiti tekee semmoisen päätelmän, että Mörkö saattaa olla pihkassa Muumipeikkoon enkä usko, että he olisivat tehneet tuota päätelmää, jos Mörkö olisi poika. Tässä jaksossa siis Muumipeikko herää kesken talviunien herättäen Niiskuneidinkin. He päättävät lähteä ulos, koska eivät saa unta. Aliisa jotenkin aavistaen Muumipeikon hereillä olon päättää lähteä mummonsa kielloista huolimatta tapaamaan Muumipeikkoa. Muumipeikko ja Niiskuneiti päättävät lähteä tapaa maan Tuu-tikkia, jonka löytävät jään alta kalastamassa. Hetken kuluttua he kuulevat avunhuutoja. He löytävät Aliisan, jolle Mörkö on suuttunut jostain. Aliisa kertoi, että melkein törmäsi Mörköön, mutta onnistui väistämään. Hän pyysi Möröltä anteeksi. Sen jälkeen hän kysyi Möröltä, että missä Muumipeikko mahtaa olla. Mörkö suuttui tästä kysymyksestä, jolloin Aliisa päätyi huutamaan apua. Hämmästyneenä Mörön käytöksestä hän häätää tämän pois. En muista kumpi, mutta Aliisa tai Tuu-tikki jompikumpi sanoi, että ehkä Mörkö on pihkassa Muumipeikkoon. Kaikki rupeavat nauramaan, mutta sitten Aliisa ja melkein samaan aikaan Tuu-tikki lopettavat nauramisen. Myös niiskuneiti lopettaa nauramisen ihan hetken kuluttua. Muumipeikko jatkaa nauruaan vielä hetken, mutta huomaa sitten muiden näytävän vähän huolestuneilta ja sitten hän lopettelee naurun ja kysyy hämmentyneenä, että mitä. Aliisa sanoo, että mitä jos Mörkö onkin oikeasti pihkassa Muumipeikkoon? Kuten jo sanoin en usko, että he olisivat tehneet tuota päätelmää, jos Mörkö olisi poika. Tosin en ole varma onko Muumilaakson tarinoita -sarja hyvä lähde tällaiselle. JonneAbc (keskustelu) 25. marraskuuta 2020 kello 11.48 (EET)[vastaa]

Mörkö vuoden 1969 Muumi-animessa[muokkaa wikitekstiä]

Jos joku tietää, nii voisi kertoa minulle, että minkä helkkarin takia yhdessä jaksossa Mörkö nuolee Muumipeikon kasvoja? Herra Isojalka (keskustelu) 20. tammikuuta 2020 kello 21.13 (EET)[vastaa]