Keskustelu:Mölkky

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistin maininnan Tampereen teekkareiden järjestämistä mölkkykilpailuista; sellaisia ei koskaan ole ollut. Kyykkää täällä pelataa. Lähteenä www.kyykka.net. -erioni

http://www.kojootti.net/molkky/molkky.html --Mikko Paananen 17. helmikuuta 2006 kello 08.08 (UTC)

mini kyykkä?[muokkaa wikitekstiä]

Itse muistan pelanneeni 80-luvulla Jämsän seudulla Itä-Suomalaista peliä nimeltä mini kyykkä. peli oli tismalleen sama kuin mölkky, mutta heittokapula oli karkeasti viskipullon muotoinen (jolloin heittoihin tuli lisää voimaa ja osuminen helpottui ja peliin lisääntyi tiettyjen numeroiden kauemmas tai "piiloon" siirtelyn elementti).päijät-hämeen alueella kukaan ei silloin peliä tuntenut ja päijänteen saaressa eräät mökkivieraat polttivat pelivälineet "kuorittuina ja numeroituina polttopuina", varmuuden vuoksi numerojärjestyksessä :D. Käsittääkseni laji oli kuitenkin esim. Juvan seudulla hyvinkin tunnettu. Onko kellään enempää tietoa ko. nimityksestä???

Tuttu peli 70-luvulta...[muokkaa wikitekstiä]

Pelasimme 70-luvulla täsmälleen nykyistä Mölkkyä mutta kutsuimme peliä nimellä "kyykkä". Keiloja 12 ja pistelaskukin nykyinen. Syyllistyimmeköhän tavaramerkin rikkomiseen kun Tuoterengas "kehitti" pelin myöhemmin... 91.156.20.81 1. huhtikuuta 2012 kello 11.08 (EEST)