Keskustelu:Luonnontieteelliset yliopistotutkinnot Suomessa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä on pieni epätarkkuus: "Filosofian ylioppilas on alan opiskelijasta käytetty nimitys. Se ei siis ole tutkinto." LuK-tutkinnon jälkeen opiskelija on edelleen opiskelija, muttei enää pelkkä ylioppilas. En jaksanut muotoilla sopivaa lausetta. -130.232.131.31 (Keskustelu)


Sivulla lukee: "Filosofian maisterin ja diplomi-insinöörin (DI) tutkinnot nähdään usein toistensa kilpailijoina." Löytyykö tälle väitteelle mitään tukea mistään? Sivulla sanotaan, että tämä koskee etenkin IT-alaa, kun minä olen ymmärtänyt että vain IT-alaa? Yliopisto ei tietääkseni suolla rakennustekniikan tai sähkötekniikan filosofian maistereita.

Ajattelin poistaa lauseen mututietona, mutta kysytään ensin onko jollain mielipidettä asiaan. --Huussi 27. maaliskuuta 2006 kello 07.59 (UTC)

Poistin lauseen mututietona. --Huussi 27. maaliskuuta 2006 kello 20.30 (UTC)
Olisit kysynyt vähän kauemmin :) Luulen, että tuosta aiheesta löytyy di-opiskelijajärjestöjen kannanottoja, muttta varma en ole. -Samulili 28. maaliskuuta 2006 kello 08.35 (UTC)
Kuten artikkeliin lisäsin, tietotekniikka-tietojenkäsittelytiede, kemia-kemiantekniikka, fysiikka-teknillinen fysiikka sekä matematiikka-teknillinen matematiikka ovat erittäin läheisiä aloja, joitten kasvatit kilpailevat osittain samoista työpaikoista. Kauppatieteissä sama ongelma on eräiden alojen ekonomeilla ja tuotantotalouden diplomi-insinööreillä. Tutkintojen luonne on toki hiukan erilainen ja monien mielestä DI:llä on paremmat työllistymismahdollisuudet. Tarkkaa tilastotietoa ei taida olla olemassa ja yritinkin kirjoittaa mahdollisimman puolueetonta tekstiä.Kommentin jätti MPorciusCato (keskustelu – muokkaukset).
Nyt teksti näyttää ihan hyvältä, kun on vähän purettu asiaa auki. Tilastotieto olisi kiva, mutta ei tästä aiheesta taida olla sitä saatavilla. --Huussi 17. toukokuuta 2006 kello 06.55 (UTC)

MMM, MMK, MML, MMT eivät ole luonnontieteellisiä tutkintoja[muokkaa wikitekstiä]

Kumosin Leechin muokkauksen, jonka mukaan maatalous- ja metsätieteiden kandidaatti- ym. tutkinnot olisivat luonnontieteellisiä tutkintoja. Näinhän asia ei ole. Maatalous- ja metsätieteiden tutkinnot ovat maatalous-metsätieteellisiä yliopistotutkintoja, minkä voi mainiosti tarkistaa tutkintoasetuksen (794/2004) liitteestä. Kyse ei ole siis arvotuksesta. Jokaiselle on selvää, että maatalous- ja metsätieteet ovat tutkimusmenetelmiltään soveltavia luonnontieteitä. Sen sijaan on vain niin, että nämä luetellaan Suomen yliopistolaitoksessa omaksi koulutusalakseen. --M. Porcius Cato 27. marraskuuta 2007 kello 19.41 (UTC)