Keskustelu:Luonnonoikeus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli on sekava[muokkaa wikitekstiä]

Aihetta on vaikea tämän artikkelin pohjalta ymmärtää. Esim. "Luonnonoikeusteoria on teoria, jonka mukaan ihminen pystyy järkensä avulla löytämään sellaisen moraalin ja oikeudet, jotka sopivat ihmiselle."

Toisaalta: "Luonnonoikeuden mukaan ihmisellä katsotaan olevan määrätä omasta kehostaan, oikeus ottaa omistukseensa omistamatonta materiaa ja luovuttaa omaisuuttaan toiselle."

Pitäisi selittää, miten nämä liittyvät toisiinsa?

--ML 29. elokuuta 2005 kello 11.17 (UTC)

Artikkelissa oli selitetty koko "luonnonoikeusteoriana" moraaliteoriaa, joka todellisuudessa on vain yksi luonnonoikeuden sovellus. Luonnonoikeus ei tarkoita muuta kuin kirjoitetusta laista riippumatonta moraalia ja on siten hyvin laaja käsite. "Oikeus vallata maata, yksityisomistus" jne. eivät sisälly luonnonoikeuden määritelmään (varmaan luonnonoikeusteoria voi perustua vaikka yhteisomistukseen tai orjuuteen..). Siksi rajut poistot, asiat voi toki palauttaa, mutta muotoilun ja täsmennyksen kera. Aiemmassa muodossaan artikkeli oli täysin sekava eikä vastannut kysymykseen, "mikä luonnonoikeus on?". --ML 29. elokuuta 2005 kello 11.36 (UTC)

Redirect does not mean Luonnonoikeus. There is a difference between de:Naturrecht and de:Menschenrechte. By deleting or making right article we can solve our interwiki problem. Greetings, de:Benutzer:Conny (84.179.112.63 7. helmikuuta 2006 kello 17.54 (UTC)). Siirsin tämän tänne keskustelusivuille tuolta uudelleenohjaussivulta =)--ELLusKa_86 22. helmikuuta 2006 kello 20.29 (UTC)