Keskustelu:Lunch atop a Skyscraper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tiedoston kuvauksessa mainitaan tekijästä "Ei varmaa tietoa, mahdollisesti Charles Ebbets". Enwikin mukaan kuva on julkaistu ensimmäistä kertaa vuonna 1932: "The photograph was first published in October 1932 during the construction of Rockefeller Center." Tekijänoikeuslain 44 §:ssä säädetään:

44 § (22.12.1995/1654)
Tuntemattoman tekijän teos (22.5.2015/607)
Teokseen, joka on julkistettu tekijän nimeä taikka yleisesti tunnettua salanimeä tai nimimerkkiä ilmoittamatta, on tekijänoikeus voimassa, kunnes 70 vuotta on kulunut siitä vuodesta, jona teos julkistettiin. Jos teos julkaistaan osina, lasketaan tekijänoikeuden voimassaoloaika erikseen kullekin osalle.
Jos tekijän henkilöllisyys selviää 1 momentissa mainitun ajan kuluessa, noudatetaan, mitä 43 §:ssä säädetään.
Julkistamattoman teoksen, jonka tekijää ei tunneta, tekijänoikeus on voimassa, kunnes 70 vuotta on kulunut siitä vuodesta, jona teos luotiin.

Toisin sanoen: valokuva on julkaistu enemmän kuin 70 vuotta sitten eikä sen tekijää tunneta vieläkään. En ole juristi, mutta näistä kyllä loogisesti pitäisi seurata se, että kuva on vapaa, vaikka tiedoston kuvauksessa lukee "Tämä on tekijänoikeudella suojattu valokuva". Mölli-Möllerö (keskustelu) 14. maaliskuuta 2023 kello 19.40 (EET)[vastaa]