Keskustelu:Lukkoseppä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mistä lähtien lukkosepällä "on myös ainakin " Abloy -valtuuskortti? Se ei ole millään tapaa pakollinen lukkosepän ammatissa, ellei huolla ja korjaa Abloyn tuotteita. Kommentin jätti 193.166.236.188 (keskustelu – muokkaukset).

Nykyisin ei lukkosepän nimikkeellä tee mitään, jos ei ole Abloy-valtuuskorttia eikä poliisin antamaa turvallisuustyökorttia.Lukkosepän ammattinimike ei ole suojsttu, joten kuka tahansa voi kutsua itseään lukkosepäksi. Abloyn valtuuksien saaminen edellyttää kuitenkin erinäisten kurssien käymistä ja tuota turvallisuustyökorttia. Jos lukkosepän ammatissa ei huolla ja korjaa Ablon tuotteita, niin mitä sitten? Niitä erilaisia peltiheikkejäkö? Tai kirveellä veistetyllä avaimilla toimivia reikelilukkoja? -91.152.190.69 29. lokakuuta 2008 kello 18.42 (EET)Vastaa[vastaa]

Ei Abloyn huoltamiseksi tai myymiseksi tarvitse olla Abloy valtuutettu. Lisäksi on olemassa muitakin lukkomerkkejä, kuten Kaba, ASSA, ABUS, BODA, FAS, CISA, Chubb ja ties mitä, joten valinnanvaraa on. Kyllä sitä Abloyn lukoissakin ongelmansa on, ainoastaan Protec on toistaiseksi tiirikoimaton.  –Kommentin jätti 217.152.1.167 (keskustelu – muokkaukset)

Onko lukon avaus valineet laillisia omistaa?[muokkaa wikitekstiä]

Jos lukee seuraavan laki pykälän niin voisiko ymmärtää että harrastaja joka ei käytä tiirikkaa pääasiassa tunkeutumiseen ja ei ole meininki toiselta varastaa niin hänellä olisi lupa hallussa pitää murtovälineitä? Mitä muita lakipykäläöitä pitää tämän kanssa tulkita?

12 a § (24.5.2002/400) Murtovälineen hallussapito

Joka ilman hyväksyttävää syytä pitää hallussaan sellaista avainta toisen lukkoon taikka tiirikkaa tai muuta välinettä, jota voidaan perustellusti epäillä pääasiassa käytettävän tunkeutumiseen toisen hallinnassa olevaan suljettuun tilaan rikoksen tekemistä varten, on tuomittava murtovälineen hallussapidosta sakkoon.

Idyllic press (keskustelu) 20. maaliskuuta 2016 kello 23.14 (EET)Vastaa[vastaa]