Keskustelu:Luettelo vuonna 2008 kuolleista henkilöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minne on kadonnut Malline:Äskettäin kuolleita. Sehän oli aiemmin tämän listan alussa, josta sitä pystyi helposti muokkaamaan. --PtG 10. tammikuuta 2007 kello 16.15 (UTC)

Onko "Äskettäin kuolleita" todellakin niin hyvä aihe, että sen pitää olla etusivulla? Eikö tilalle voisi laittaa jotain, joka liittyy enemmän elämään ja tulevaan? Kommentin jätti 80.221.59.240 (keskustelu – muokkaukset).

Merkkihenkilöiden kuolemat ovat merkittäviä, kuten uutiset, joita etusivulla on myös. --Jetman 14. helmikuuta 2007 kello 18.49 (UTC)

Kuolleiden kansallisuudet[muokkaa wikitekstiä]

Laskin tuossa huvikseni, minkämaalaisia henkilöitä nousee esiin suomenkieliselle "Äskettäin kuolleita" -palstalle. Mukana on noin 150 alkuvuodesta kuollutta henkilöä ja tilasto näyttää tältä:

  • suomalaisia 15 %
  • muita eurooppalaisia 33 %
  • yhdysvaltalaisia 30 %
  • muita ei-eurooppalaisia 22 %

Esimerkiksi venäläisiä kuolleita oli tuolla listalla vain alle 4 %. Jotenkin kuvaavaa. Aika mielenkiintoista olisi verrata koko tilastoa esim. englannin- tai ruotsinkielisen vastaavaan versioon. skarabe 2. heinäkuuta 2007 kello 04.46 (UTC)

"Jotenkin kuvaavaa", mistä? Luetteloa voi päivittää kuka tahansa. Veikkaan, tätäkin luetteloa päivitellään useimmiten muidenkielisten Wikipedioiden pohjalta – ei siihen sen kummempaa selitystä ole... --Jaakonam 2. heinäkuuta 2007 kello 10.52 (UTC)
Kuvaavaa on se, että äskettäin kuolleista yhdysvaltalaisista henkilöistä on suomenkielisessä Wikissä noinkin paljon artikkeleita verrattuna esim. venäläisiin henkilöihin. Ja laajennettuna: USA:n äskettäin kuolleista henkilöistä on suomenkielisessä Wikissä enemmän tavaraa kuin kaikista vastaavista ulkoeurooppalaisista henkilöistä yhteensä. Kuvastanee melkoista epätasapainoa, mikä ei sinänsä ole (tai ei pitäisi olla) lainkaan uutta kenellekään. Kuvastaa kai lähinnä Wikiin kirjoittavien kiinnostuksen kohteita. Ei siinä muuta. skarabe 3. heinäkuuta 2007 kello 03.30 (UTC)
Tai sitten kuvaa yleensä Euroopassa julkisuudessa olevien henkilöiden kansalaisuuksia. Mediakaan ei varmasti kerro monestakaan kuolleesta kiinalaisesta tai intialaisesta. En usko, että tämä kuvastaa suoraan Wikiin kirjoittavien kiinnostuksen kohteita vaan ylipäänsä suomalaisten (ja muiden eurooppalaistenkin) kiinnostuksen kohteita. --TBone 3. heinäkuuta 2007 kello 04.05 (UTC)

Huomautus muokkaajille[muokkaa wikitekstiä]

Sivun muokkausnäkymän alussa on huomautus muokkaajille...

»HUOMAUTUS MUOKKAAJILLE: Päivittäessäsi sivua tarkista, että syötät sen päivämäärän, jolloin kuolema tapahtui, etkä sitä, jolloin siitä uutisoitiin. Samana päivänä kuolleet listataan sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä, ja vain ensimmäiseen päiväykseen lisätään linkki.»

...mutta tämähän ei näy, jos avaa muokattavaksi tietyn kuukauden. Vastustaisitteko, jos siirtäisin huomautuksen (sopivasti lyhennettynä) näkymään julkisella puolella kuten englanninkielisellä sivulla? --Silvonen 13. maaliskuuta 2008 kello 13.50 (UTC)