Keskustelu:Luettelo tiedostomuodoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

==Johtoartikkeli vai pelkkä luettelo?== Auru Aro 8. tammikuuta 2006 kello 22:48:57 (UTC)

Mielestäni olisi hyvä lisätä tiedostopäätteen perään kuvaus tiedostotyypistä, näin listasta olisi enemmän hyötyä. Jpk 3. joulukuuta 2004 kello 19:47 (UTC)

Tiedotostopäätteitä käsitellään tiedostomuotoja koskevassa artikkelissa. Kaikkia tiedostopäätteitä ei kannata käsitellä digitaalikameran, matkapuhelimen tai tietokoneen näkökulmasta, koska ne ovat tekniikan kehityksen myötä jo vanhentuneet ja kuuluvat tekniikan historiaan. Olisi hyvä jos nekin joku innostuisi käsittelemään. Tiedostopääteluetteloa kannattaisi lyhyesti kommentoida jokaisen tiedostopäätteen kohdalta kuitenkaan sinänsä tiedostomuotoa laajemmin käsittelemättä. Ennen kuin aletaan esittää yhdistämistoiveita, kannattaisi ehkä varmistaa asian käsittelyn logiikka muissa Wikipedioissa. Tiedostomuotoja voi käsitellä luettelonomaisesti niiden sisältämien tiedostotyyppien määrittämien tiedostopäätteiden kautta, mutta ei ei suoranaisesti auta niitä, jotka ovat kiinnostuneet räjähdysmäisesti leviävästä digikuvaamisesta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedostomuoto#48-bittiset_kuvatiedostomuodot Auru Aro 8. tammikuuta 2006 kello 22:39:51 (UTC)

Toimisto-ohjelma[muokkaa wikitekstiä]

Luettelossa on toimisto-ohjelmien ryhmä. Kannattaisiko toimisto-ohjelmapakettien sijaan yrittää kertoa tiedostotyypeistä tiedostopäätteiden mukaisesti. Mikäli ajatellaan esimerkiksi Microsoft Office:n tiedostomuotoja niin niiden tiedostomuodot johtuvat käytettävästä ohjelmasta. PowerPointissa on eri tiedostomuoto .ppt kuin Wordissä .doc tai Accessissä tai muissa ohjelmissa. Itse asiassa .doc oli olemassa jo ennen Microsoft Office:a Microsoft Word:ssa.

Jos ryhmittelynä käytetään vaikka http://www.openoffice.org OpenOffice 2.0:aa niin silloin myös Microsoft Office:n tiedostot voisi ryhmittää:

tekstinkäsittelytiedostomuotojen tiedostotyyppejä kuvaaviksi tiedostopäätteiksi,

taulukkolaskentatiedostomuotojen tiedostotyyppejä kuvaaviksi tiedostopäätteiksi,

esitysgrafiikkatiedostomuotojen tiedostotyyppejä kuvaaviksi tiedostopäätteiksi,

tietokantatiedostomuotojen tiedostotyyppejä kuvaaviksi tiedostopäätteiksi

Kannattavinta olisi varmistaa se, että ryhmittely vastaisi sekä OpenOffice:n että Microsoft Officen ohjelmien ryhmittelyä. Näin siitä olisi eniten käytännön hyötyä lukijalle. Jos aikaa olisi, voisi sinne täydentää Corelin ja Lotuksen pakettien tiedostotyypit.

Auru Aro 8. tammikuuta 2006 kello 22:48:57 (UTC)

Yhdistämisestä?[muokkaa wikitekstiä]

Tuon yhdistämispyynnön vois ottaa pois. Ihan hyvä näin, ei kuitenkaan ole järkevää alkaa luettelemaan kaikkia päätteitä artikkelissa tiedostomuoto. Vai mitäs sanotte.. --Anr 1. tammikuuta 2007 kello 15.37 (UTC)

Eiköhän kyse ole ennemmin siitä että tiedotetaan päällekkäisestä tiedosta. Ja sivulla tiedostomuoto (jonne tiedostomuodot uudelleenohjaa) on malline: {{Jaettava||luettelot omille sivuilleen}}

Ilmeisesti siis halutaan tiedottaa että siltä toiselta sivulta pitäisi heivata tämä luettelo ja tämä säilyttää. Aku506 Valitukset 13. toukokuuta 2009 kello 14.17 (EEST)[vastaa]

Levyimagetko?[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tuon pitäisi olla Levykuvat? Kuulostaisi enemmän suomelta. --Tomppeli12 2. kesäkuuta 2010 kello 12.04 (EEST)[vastaa]