Keskustelu:Luettelo taistelukoiraroduista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kyseenalainen luettelo[muokkaa wikitekstiä]

Ensin varmaan pitäisi vahvistaa ja varmistaa käsite ja kirjoittaa artikkeli "taistelukoirista". Ko. käsite on hyvin häilyvä ja kiistanalainen. --PV 16. tammikuuta 2007 kello 20.33 (UTC)

Vaihdoin Lähteetön-mallineen tilalle Käännös-mallineen, koska artikkeli on käännetty englanninkielisestä Wikipediasta. Lähteet se tietenkin tarvitsee edelleen. -Aslak 17. tammikuuta 2007 kello 15.02 (UTC)
Ja alkuperäisen luettelon ideana on luullakseni ollut listata kaikki ne rodut, joita on jossakin päin maailmaa joskus käytetty koiratappeluissa. Lähteitä tarvitsevat siis etenkin ne rodut, joiden taistelukoirahistoria ei ole niin selvä. Taidan lisätä lähteen ainakin bedlingtoninterrieriin, kun se ehdittiin jo yhdessä vaiheessa ottaa luettelosta pois. -Aslak 17. tammikuuta 2007 kello 15.05 (UTC)

Kuvatekstiä?[muokkaa wikitekstiä]

Tekisi kauheasti mieli laittaa luetteloon kuva englanninbulldoggista, mutta jos sen teen tulee kuvatekstistä liian asenteellinen muodossa "englanninbulldoggi jalostettiin alunperin taistelukoiraksi, mutta ulkonäköjalostuksen kautta rodusta on tullut rakenteeltaan liki elinkelvoton". Ehdotuksia siistimmäksi kuvatekstiksi, joka kuitenkin sisältäisi huomautuksen ulkonäköjalostuksen seurauksista? --Pitke (keskustelu) 19. marraskuuta 2014 kello 22.54 (EET)[vastaa]