Keskustelu:Luettelo soolokitaristeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sinänsä tuo luettelo olisi varsin hyvin voinut olla artikkelin yhteydessä (kai se meille mahtuu kun en:wikiinkin mahtuu). Toisaalta tässä artikkelissa luki "luettelo tunnetuista soolokitaristeista". Mielestäni otsikkovalinta oli epäonnistunut, koska kaveri voi olla soolokitaristi ja tunnettu olematta silti arvostettu soolokitaristina. Lisäksi kommentoisin sitä listan poistamista jonkin verran (perusteluissa oli mainuttu listan laajuus). Monet listat ovat varsin laajoja ja minusta lista arvostetuista soolokitaristeista tukee hyvin itse artikkelia. Lukija voi tunnistaa listasta jonkun ja päättelee sen perusteella, mitä kitarasoololla ymmärretään (jos kitarasoolo nyt yleensä on sellainen aihe, josta artikkeli tarvitaan).—Lemmikkipuu 8. kesäkuuta 2005 kello 21:32:11 (UTC)

Ottamatta kantaa soolokitaristeihin ynnä muihin, artikkeliin ei sovi minusta yli puolen ruudun mittainen lista mistään asiasta, vaan siitä voi tehdä aivan hyvin oman sivunsa. --Harriv 8. kesäkuuta 2005 kello 21:35:59 (UTC)
Olen kyllä eri mieltä, noita pitkiä listoja on kyllä useissa artikkeleissa. Katso esimerkiksi artikkeli Kaksisirkkaiset. —Lemmikkipuu 8. kesäkuuta 2005 kello 21:43:50 (UTC)
Se että luetteloita on muualla ei tarkoitta että se olisi hyvä asia :) Kaksisirkkaiset on hieman eriasia, luetteloiden ja artikkelin luonne on eri sekä luetteloilla on sisäistä rakennetta, jolloin se jäsentyy luonnollisesti alilistoihin. Nykyisellään tämä lista ei ole kuin suuri kasa nimiä. --Harriv 8. kesäkuuta 2005 kello 22:04:02 (UTC)