Keskustelu:Luettelo petoeläimistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Näätäeläinten taksonomia[muokkaa wikitekstiä]

sivulta Keskustelu käyttäjästä:Samulili

Hei, en ollut sijoittanut vahingossa haisunäätiä artikkelissa Luettelo petoeläimistä Mustelidae-heimoon. Palautin muutoksesi, sillä käyttämieni lähteiden (esim: http://www.nic.funet.fi/pub/sci/bio/life/mammalia/carnivora/mustelidae/index.html) (ja monet muut) mukaan skunkit (alaheimo Mephitinae) tosiaan kuuluvat näätäeläimiin. Ryhmän nimi oli väärin, sen korjasin nyt: Mephitidae -> Mephitinae
Tiedän, että eräät tutkijat ovat halunneet nähdä ne omana heimonaan, mutta varsin monet vakavasti otettavat auktorit pitävät niitä nykyään vain näätäeläinten alaheimona. --Gyllenhali 3. huhtikuuta 2006 kello 17.36 (UTC)

Olen näissä asioissa ruukannut luottaa enemmän en-wikiin kuin tuohon funetin sivuun, joka tuntuu olevan hyvin vanha. Asiasta on toki keskusteltu myös en-wikissä: http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Skunk#Family_vs._Sub-Family
Jos tuolla mainittu Journal of Mammalogy löytyy pubmedistä, voisin itsekin katsoa, mitä viime aikoina on asiasta kirjoitettu. -Samulili 3. huhtikuuta 2006 kello 18.44 (UTC)
http://www.dragoo.org/Mephitidae.html Tämä linkki löytyi tuolta en-wikistä. Pubmed ei varmaan ole se, mitä biologit käyttävät, mutta kenties kuvaavaa kuitenkin, että pubmedistä löytyy 280 osumaa sanalla Mephitidae (tosin suurin osa niistä jo ennen vuotta 1997) ja vain kaksi osumaa sanalla Mephitinae. -Samulili 3. huhtikuuta 2006 kello 19.01 (UTC)

Luettelo heimoista, suvuista vai lajeista?[muokkaa wikitekstiä]

Luettelon alussa voisi mainita, mitä tässä listassa on tarkoitus luetella. Suurin osa lajeista ainakin puuttuu.  –Kommentin jätti Compance (keskustelu – muokkaukset)