Keskustelu:Luettelo kuvataiteilijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tällaisen listan esittäminen pitäisi perustella jotenkin? Siihen on nimittäin valittu varsin vähän taiteilijoita. Jos pelkästään esim. Suomen taiteilijaseuran jäsenet luetteloisi, siitä tulisi noin 2 300 taiteilijan lista. Tämä luettelo pitäisi julkaista vaikkapa seuraavasti:

Tässä luettelossa on eurooppalaisen kulttuurin piirissä eläneitä tunnettuja taidemaalareita ja kuvanveistäjiä. --Kulttuurinavigaattori 22. tammikuuta 2006 kello 14.07 (UTC)


Tässäpä muutama huomio:

  • Luettelot ovat aina epätäydellisiä, sitä ei pidä käsittää ongelmaksi. Kaikkihan voivat jatkaa luettelon täydentämistä jne.
  • Tällaisenaan luettelo ei kuitenkaan palvele satunnaista tiedon etsijää, se on ikään kuin puhelinluettelo ilman keltaisia sivuja. Yritäpä sitten etsiä putkimiestä.
  • Perustelu- ja rajausongelma poistuisi ja luettelosta saattaisi vaikka löytää jotain, jos kuvataiteilijat luetteloitaisiin tänne kansallisuuksien mukaan vrt. Luettelo kenraaleista
  • Mikäli esim. suomalaisia on suhteeton määrä, voidaan heidät siirtää luetteloon suomalaisista kuvataiteilijoista ja tähän taas Suomen kohdalle ohjaus pääartikkelimallineella em. luetteloon.

Jotain sellaista.--Ukas 28. marraskuuta 2008 kello 17.38 (EET)[vastaa]

Tää tosiaan tarttis jonkunlaisen rajauksen. Nykyisellään informaatioarvo on aika surkea. Gopase+f (keskustelu) 19. tammikuuta 2015 kello 00.11 (EET)[vastaa]