Keskustelu:Luettelo katedraaleista ja tuomiokirkoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä nyt harkittu artikkeli, sillehän on vaikea löytää lähdettä, kyse on enemmänkin makuasioista. Luettelo on kaikenlisäksi hyvin vinoutunut. sitä paitsi katedraalit ovat kirkkoja, joten siinä on vähän tårta på tårta. --Ulrika 29. heinäkuuta 2008 kello 10.36 (UTC)

Katedraali on yhtä kuin tuomiokirkko. Kirkko esim Kallion kirkko on pelkkä kirkko Helsingissä. Katedraali on yleensä katolilaisen, anglikaanisen,ortodoksisen kirkoista käytetty nimike. Katedraali kuten esim Notre Dame on Pariisin tuomiokirkko eli pääkirkko. Helsingin tuomiokirkko on tuomiokirkko koska se on luterilainen kirkko. Basilika on arkkitehtuuri muoto kuten jugend mutta se on muodostunut kirkko sanaksi ajan kuluessa. Artikkeli Luettelo tunnetuista Kirkkorakennuksista oli liian lyhyt eikä siinä ollut paljon tietoa. Basilika, kirkko, katedraali kolme eri asiaa mutta käytännössä samoja. --Herzl 29. heinäkuuta kello 13.57 UTC.
Selostus oli turha. Olen varsin hyvin perillä erilaisten kirkkojen nimityksistä, siksi ihmettelen että otsikkoon ei ole riittänyt pelkkä kirkko, joka on kattotermi kaikille kirkkorakennuksille. Minusta tälle artikkelilleei ole mitään perusteita. Lisäätkö siihen Västanfjärdin kirkon, joka on tunnettu vanha puukirkko ja josta olen ottanut kuvan ja tuonut sen Wikipediaan? --Ulrika 29. heinäkuuta 2008 kello 11.32 (UTC)
Katedraali sana on englanniksi Cathedral joka tarkoittaa tuomiokirkkoa. Miksei sitten vaiheta kaikien katedraali artikkeleiden kirkoksi esim Notre Damen katedraali voisi olla Notre Damen tuomiokirkko tai St. Paulin katedraali voisi olla St.Paulin katedraali. Artikkelista on turha kiistellä sillä teidän esimmäinen kommentti oli aivan turha. Jos olette perehtynyt kirkkohistoriaan niin miksi auvotte minulle päätä kun voisitte pysähtyä, ajatella järjellänne tätä vakavaa teologista asiaa. Miettikää ensin ennen kun auvotte päätä ajatelkaa aivoilla sehän luoja on antanut teille. Tiedän että syytätte minua henkilökohtaisesta hyökkäyksestä mutta sehän kuuluu teidän työhönne. Te olette minua vastaan koko wikipediassa. Minä olen kirkoittanut, laajentanut,luonnot monia artikkeleita. Katsokaan käyttäjä sivujani niin näette. Minut olisi jo pitänyt palkita mutta kun olette minua vastaan niin ja samoin muut käyttäjät niin ei ihme että nepotismi vallitsee wikipediassa --Herzl 29. heinäkuuta kello 14.42 UTC.
Koska kirkko ja katedraali ei ole tereminä samoja, mutta termi kirkko pitää sisällään katedraalin. Kuten Ulrika jo sanoi, kirkko on kattokäsite, joka pitää sisällään katedraalit. --qWerk 29. heinäkuuta 2008 kello 11.46 (UTC)

Wikipediasta löytyy muuten myös tällanen: Luettelo tunnetuista kirkkorakennuksista. -85.23.118.228 29. heinäkuuta 2008 kello 11.53 (UTC)

Kiitos huomautuksesta, se on nyt merkitty tiedoksi artikkeleihin, jotka voi joku yhdistää. --Ulrika 29. heinäkuuta 2008 kello 13.04 (UTC)

Seuraava kommentti siirretty Ulrikan keskustelusivulta tänne:
Katedraali sana on englanniksi Cathedral joka tarkoittaa tuomiokirkkoa. Miksei sitten vaiheta kaikien katedraali artikkeleiden kirkoksi esim Notre Damen katedraali voisi olla Notre Damen tuomiokirkko tai St. Paulin katedraali voisi olla St.Paulin katedraali. Artikkelista on turha kiistellä sillä teidän esimmäinen kommentti oli aivan turha. Jos olette perehtynyt kirkkohistoriaan niin miksi auvotte minulle päätä kun voisitte pysähtyä, ajatella järjellänne tätä vakavaa teologista asiaa. Miettikää ensin ennen kun auvotte päätä ajatelkaa aivoilla sehän luoja on antanut teille. Tiedän että syytätte minua henkilökohtaisesta hyökkäyksestä mutta sehän kuuluu teidän työhönne. Te olette minua vastaan koko wikipediassa. Minä olen kirkoittanut, laajentanut,luonnot monia artikkeleita. Katsokaan käyttäjä sivujani niin näette. Minut olisi jo pitänyt palkita mutta kun olette minua vastaan niin ja samoin muut käyttäjät niin ei ihme että nepotismi vallitsee wikipediassa --Theodor Herzl 29. heinäkuuta kello 14.42 UTC.

En ole ketään vastaan enkä kenenkään puolella, nepotismista puhumattakaan. Kyse on tässä artikkelista eikä henkilöstä. Englannin sana cathedral ei ole suomeksi aina katedraali. Netissä on hyviä sanakirjoja, ja sieltä löytyy muun muassa tämä: "any of various large or important churches" eli mikä tahansa suuri ja tärkeä kirkkorakennus.Lähde --Ulrika 29. heinäkuuta 2008 kello 12.02 (UTC)
Eikö tämä artikkeli ole kummiskin hieno. Kuvituksen jälkeen. Minun puolestani artikkeli voidaan siirtää uudelle nimelle. --Theodor Herzl 29. heinäkuuta kello 15.34 UTC.