Keskustelu:Luettelo filosofeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voiko filosofiaa tehdä? Mikäköhän olisi filosofin tarkka määritelmä? --Farside 20:17 huhti 29, 2004 (UTC)

Tuo on vain tynkä. Hyvä noin. Joku voisi kirjoittaa eri filosofien ihmiskuvista.--Lussmu 20:29 huhti 29, 2004 (UTC)

Filosofiasivun sisällysluettelossa on Frankfurtin koulukunta väärällä otsikkotasolla. Sen pitäisi kaiketi olla 7.2., eli osa nykysuuntauksia, eikä oma pääotsikkonsa. En osannut korjata, voisiko joku toinen tehdä sen? --JusSi 13:50 loka 4, 2004 (UTC)

Korjattu! tästä näet miten helposti se kävi. :) -- Jniemenmaa 14:15 loka 4, 2004 (UTC)

--

  • "Varsin usein akateemisessa tutkimuksessa onkin enemmän kyse filosofian tutkimisesta kuin varsinaisesta uuden filosofian luomisesta."

Onko näin, vai toisin päin? Miten oikeastaan tehdään jako filosofian luomisen ja tutkimisen välillä; tutkiminen luo väistämättä uutta, niin kuin kaikki muukin tekeminen. Ehkä ajatuksena on, että akateemisen filosofian parissa ei päivittäin luoda sellaisia rakennelmia kuin vaikkapa Kant kasasi? Oikeastaan tuo ehdotukseni on aika huono, päivänselvyyttään. Tuo alussa lainaamani lause filosofisivulta on mielestäni myös aika huono, ainakin ilman perusteluja, sillä vaikkapa matemaatikkosivulla ei varmaankaan kirjoitettaisi, että

  • "Varsin usein akateemisessa matematiikassa onkin enemmän kyse matematiikan tutkimisesta kuin varsinaisesti uuden matematiikan luomisesta."