Keskustelu:Luettelo Englannin sarjoissa pelanneista suomalaisista jalkapalloilijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestänit tämä artikkeli on tarpeeton. Tiedot voisi yhdistää Valioliiga-artikkeliin. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 10.44 (UTC)

Minun mielestäni tämän artikkelin kuuluisi olla "Luettelo Englannin Valioliigassa pelanneista suomalaisista" ollakseen hyödyllinen. --TBone 15. tammikuuta 2006 kello 10.46 (UTC)
Totta. Silloin se voisi olla omana artikkelinaan (tosin mieluummin "Englannin pääsarjassa pelanneet suomalaiset"). --ML 15. tammikuuta 2006 kello 10.50 (UTC)
Sivu siirretty. United14 15. tammikuuta 2006 kello 10.59 (UTC)
Nykyisessä nimessä on taas se ongelma, että liigalla tarkoitetaan ei vain pääsarjaa van kaikkia neljää divisioonaa. Tämä ei kai ollut tarkoitus, sillä aladivisioonissa pelanneita suomalaisia on niin paljon, että listaa alkaa olla vaikea täyttää ja niitä tulee koko ajan lisää. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 11.16 (UTC)
Tiedossa on liiga-nimen tarkoitus. Ja eikös luettelo saa pitkä olla? Onhan täällä muitakin paljon päivitystä tarvitsevia listoja United14 15. tammikuuta 2006 kello 11.17 (UTC)
Itse asiassa jos tarkkoja ollaan, nykyinen nimi ei kata korkeinta sarjatasoa ollenkaan. Miksi tämäkin piti mennä muuttamaan ja pilaamaan, kun nyt ovat asiat ihan sekaisin. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 11.19 (UTC)
Jos uskot että listasta pystytään tekemään täydellinen, mikäs siinä. Noihin liigauriin pitäisi kuitenkin saada vuosiluvut, tällaisenään lista on aika vähäpätöinen. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 11.22 (UTC)
Niin pitäisi. Nykyisin tämä lisa on huono, koska se pilattiin. Alun perin luettelo sisälsi vain tällä kaudella Valioliigassa pelaavat/pelanneet (lisäsin ne nyt tähän), mutta sen jälkeen sitä on muutettu ja lätkitty nimiä sen kummemmin miettimättä, jolloin informaatioarvo on varsin vähäinen. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 11.23 (UTC)
Informaatioarvo on todella vähäinen muutaman nimen luettelolla, joka koskee lisäksi vain yhtä kautta. United14 15. tammikuuta 2006 kello 11.25 (UTC)
Niin, se voidaan hyvin sisällyttää Valioliiga-artikkeliin. Asiasta toiseen, minusta samoja pelaajia ei kannattaisi mainita toiseen kertaan alemman divisioonan kohdalla, se ei ole kovin luettelomaista. -ML 15. tammikuuta 2006 kello 11.28 (UTC)
Ei Valioliiga-artikkelissa ensisijaista ole luettelot eri maista tulevista pelaajista. Parempi olla tällä sivulla oman alaotsikkonsa alla, joka luo hyvin yleiskatsauksen Enlgannissa pelanneista suomalaisista. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 11.30 (UTC)

Siirrossa "jalkapallosarjoissa pelanneisiin" ei ollut tolkkua, koska sitten jouduttaisiin huomioimaan konferenssit ja muut amatöörisarjatkin. Liiga tuntuu ihan hyvältä, ainakin pitää vähän keskutella ennen kuin tätä siirtohärdelliä enää jatka. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 11.31 (UTC)

Yhdyn edelliseen puhujaan. Jos "liigassa" nyt sitten ei kata Valioliigaa, niin on se ainakin parempi nimi kuin "sarjoissa", joka tosiaan on liian laaja. United14 15. tammikuuta 2006 kello 11.35 (UTC)
Konferenssissa pelanneet eivät varmaankaan merkittävyyskynnyksen mukaan ole riittävän merkittäviä, joten huolesi on turha. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 11.35 (UTC)
Joka tapauksessa nykyinen nimi on parempi, lista on mahdollista jopa saada valmiiksi. Nimen "virheellisyys" nyt on kaukaa haettua, koska Valioliigaa sanotaan sitäkin liigaksi.--ML 15. tammikuuta 2006 kello 11.39 (UTC)
Tietosanakirjassa pitäisi pyrkiä käyttämään oikeita termejä. Jos halutaan rajata lista ainoastaan neljään ylimpään sarjatasoon, olisi oikea nimi "Englannin miesten jalkapallon sarjasysteemi", mutta antaa nyt olla. Muutin tämän sivun alaotsikointia selkeämmäksi, toivottavasti se kelpaa. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 11.41 (UTC)
Ei tuo sarjasyysteemikän ole oikea termi, sillä alapuolella on vaikka mitä sarjoja, jotka kuuluvat mukaan systeemiin. Yleisesti ottaen sarjajärjestelmien rajaamaninen ja nimeäminen on kovin vaikeaa, mutta tässä tapauksessa tilannetta vaikeuttaa entisestään englantilaisten oma käytäntö. Football League -nimitystä itsestään käyttää organisaatio, joka pyörittää Konferenssin ja Valioliigan välissä sijaitsevia "mestaruussarjaa" sekä kahta divisioonaa (ennen kauden 2004-05 naurettavaa nimenmuutosta divisioonat 1-3). En tiedä olisiko tuosta hiukan laajentaen mahdosta käyttää suomenkielistä termiä englannin liiga --R6 15. tammikuuta 2006 kello 12.07 (UTC) ps. Konferenssista pelanneista suomalaisista ainakin Mika Kottila ylittänee merkittävyyskynnyksen, joskin muilla ansioilla.
Olet oikeassa, kirjoitin väärin. Itse asiassa myös nuo Football Leaguen kaksi divisioonaa ovat nykyisin nimeltään liigoja, mutta se ei varsinaisesti liity tähän. Jos halutaan olla täsmällisiä, oikea nimi olisi siis "Luettelo Englannin miesten jalkapallon sarjasysteemin neljällä korkeimmalla sarjatasolla pelanneista suomalaisista". --SM 15. tammikuuta 2006 kello 12.32 (UTC)

Nykyisin liigassa pelaavien listaaminen erikseen on täysin turhaa. Vuosiluvut osoittaisivat sen, tai jos sitä pitää vielä korostaa, vaikka nimien vahvennus. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 12.21 (UTC)

Ei ole sen turhempaa kuin asioiden listaaminen jonkin yhdistävän tekijän mukaan noin yleisestikään. Kyllä se selkeyttää, ja noissa kaikki ajat käsittävissä luetteloissa on mainittu myös entiset seurat. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 12.32 (UTC)
Perässä olevilla vuosiluvuilla tuonkin voisi hoitaa, esim. Liverpool (19xx-2001), ManU (2004- ). Nykyisin Valioliigassa pelaavat muutamat voi listata Valioliiga-artikkeliin, jos niistä välttämättä haluaa listan, eikä nykyisin alasarjoissa pelaavista varmaan tarvitakaan erikseen mitään luetteloa. Sitä joutuisi muuttelemaankin koko ajan. Tuo listaus alasarjapelaajista on muuten täysin puutteellinen. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 12.37 (UTC)
Miksi haluat tehdä asiat vaikeiksi lukijalle? Jos henkilö haluaa kätevästi katsoa ketkä suomalaispelaajat tällä hetkellä pelaavat Englannin kentillä, hän voi sen kätevästi katsoa ilman, että tarvitsee selata pitkää luetteloa ja yrittää sieltä poimia oikeat nimet. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 12.45 (UTC)
Kuten sanoin, ne pari nimeä voi aivan hyvin lisätä Valioliiga-artikkeliin. Samaan listaan ei ole mitään järkeä laittaa useita eri listoja. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 12.49 (UTC)
Siinä tapauksessa Valioliiga-artikkeliin voisi laittaa luettelot myös muista maista, esimerkiksi Englannista, tulevista pelaajista. Siinä ei ole mitään järkeä, eikä se ole mikään luettelosivu. Sitä paitsi tämän luettelon on tarkoitus käsittää myös tämän hetkiset alemmissa sarjoissa pelaavat. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 12.50 (UTC)
Nykyinen palautettu versio on hyvä. Siitä pystyy mm. vielä kätevämmin katsomaan tällä hetkellä pelaavat, ja se antaa laajempaa tietoa mm. kertoen pelaajien kaikki seurat Englannissa (ei vain korkeimmalla tasolla ollut seura). United14 15. tammikuuta 2006 kello 12.52 (UTC)
Tässä versiossa on nyt yhteen luetteloon laitettu useita eri luetteloja, joissa luetellaan samoja nimiä eri kriteereillä. Se ei ole wikitapa, eikä taida löytyä montaa vastaavaa esimerkkiä. Nykyinen on erittäin kömpelö tapa esittää tietoa, ja kaikki nykyisen esittämät tiedot (myös vanhat seurat) voi esittää järkevämmin sellaisessa luettelossa, jossa yksi pelaaja esiintyy tasan kerran. (Sellaisesta näkee lisäksi englannin liigassa pelanneiden lukumäärän tai ainakin suuruusluokan paremmin.) --ML 15. tammikuuta 2006 kello 12.58 (UTC)
Sellainen olisi hyvä, mutta samaan luetteloon on vaikea merkitä yhden pelaajan seurat eri sarjatasoilla niin, että aihe olisi kuitenkin sama. Tässä se ainakin toteutuu. United14 15. tammikuuta 2006 kello 13.12 (UTC)
Kaikki pelaajan seurat englannissa voi luetella samassa kohdassa (mikä on selkeämpää, nyt Forssellien ja Kuqien englantilaisseuroja saa hakea kahdesta paikasta) ja sen Valioliigassa pelanneen seuran vaikka vahventaa, mikäli haluaa. Mielestäni valioliigassa pelanneiden kohdalla on täysin turha enää erikseen mainita mahdollista alasarjoissa pelaamista. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 13.18 (UTC)
Vaikka pelaaja olisikin pelannut Valioliigassa, ei sen takia tarvitse jättää alasarjoja mainitsematta. Ja voihan nuo pelaajan seurat katsoa pelaajan artikkelista yhdestä paikkaa (lähes kaikista kuitenkin artikkeli on). United14 15. tammikuuta 2006 kello 13.31 (UTC)
On siihen mainitsematta jättämiseen se syy, että samojen nimien mainitseminen uudestaan samassa luettelossa ei ole mitenkään hyvä eikä tyylikäs tapa. Valioliigassa pelanneiden mainitseminen toiseen kertaan alasarjojenkin kohdalla ei tuo mitään lisätietoa aiheeseen "luettelo Englannissa pelanneista suomalaisista". --ML 15. tammikuuta 2006 kello 13.41 (UTC)

Tällä hetkellä luettelo on todella hämäävä. Esim. kohta Mikael Forssell (Birmingham, Crystal Palace) tai Shefki Kuqi (mm. Stockport, Sheffield W.). Antaa ymmärtää, että esim. Kuqi on pelannut ylimmällä sarjatasolla noissa nimen perässä olevissa seuroissa, vaikka näin ei todellakaan ole. Tämä luettelo antaa mielestäni nyt väärää tietoa. United14 15. tammikuuta 2006 kello 13.57 (UTC)

Tuon ongelman voi hoitaa vaikkapa siten, että vahventaa ne seurat, joiden kanssa pelaaja on pelannut Valioliigaa ja mainitsee siitä. Pelkästään tuon vuoksi ei kannata jakaa seuroja kahteen eri paikkaan ja mainita samoja nimiä samassa luettelossa kahteen kertaan. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 14.02 (UTC)
ML:n periksiantamattomuuden takia siirsin ajan tasalla olevan luettelon sivulle Luettelo Englannin liigassa pelaavista suomalaisista. --SM 15. tammikuuta 2006 kello 14.00 (UTC)
Hyvä ajatus.--ML 15. tammikuuta 2006 kello 14.02 (UTC)

Siirsin tämän nyt nimelle Luettelo Englannin sarjoissa pelanneista suomalaisista jalkapalloilijoista, koska samalla tavalla nimettyjä luetteloita on useita muitakin. Sillä, että sarjoihin voidaan laskea vaikka "konferenssit ja muut amatöörisarjatkin" (kuten ML ylempänä sanoi), ei ole merkitystä. Luettelon alussa voi tarvittaessa rajata ja täsmentää luettelon alueen, ei sitä kaikkea ole pakko otsikkoon tunkea. –Kooma 15. toukokuuta 2007 kello 10.04 (UTC)

Eihän tämä nyt näin ole oikein hyvä. Esimerkiksi Antti Niemi pelasi ainakin Southamptonissa myös toiseksi korkeimmalla tasolla, mutta tuosta voisi päätellä että kaikki 106 ottelua olisivat olleet Valioliigassa. 85.217.36.65 15. heinäkuuta 2011 kello 18.06 (EEST)