Keskustelu:Lohko A jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa 2008

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin merkittävyydessä ei tietenkään ole mitään epäselvyyttä, sitä tietysti voi miettiä, voisiko kaikki lohkot + pudotuspelit mahduttaa samaan artikkeliin. Turhan pitkä siitä kyllä taitaisi tulla, varsinkin jos artikkelia täydennetään tulevaisuudessa kokoonpanoilla ja otteluraporteilla. --Quinn 17. kesäkuuta 2008 kello 17.46 (UTC)

Jos artikkelissa on tämäntyyppinen selostus, ei tälle tarvitse omaa sivua. Lab-oratory 17. kesäkuuta 2008 kello 17.51 (UTC)
Mutta toki jos täällä on tekijäihmisiä, niin miksikäs ei alkulohkoista voisi olla omia artikkeleja. Tarkoitan siis, jos ottelut saisivat lihaa luiden ympärille, kokoonpanojen, otteluraporttejen muodossa. Nykyisellään tämän voisi sisällyttää pääartikkelin sisälle, käyttämällä esimerkiksi ottelumallinetta. --Jvuollo 17. kesäkuuta 2008 kello 18.43 (UTC)
Jos vertaa siihen, että melkein minkä tahansa levytyssopimuksen saaneen bändin jokaikinen single on oman artikkelin arvoinen (vaikka voitaisiin aivan hyvin käsitellä sen albumin artikkelissa, jolta kyseinen single on lohkaistu) ja kirjojen, elokuvien ym. hahmoista voi tehdä omia muutaman rivin artikkeleitaan (vaikka voitaisiin mainiosti käsitellä kyseisen teoksen artikkelissa) niin EM-kisojen tapaisen megatapahtuman joka ottelustakin voisi noihin verrattuna aivan hyvin tehdä oman artikkelin. Ainakin nyt sentään alkulohkoista, kuten parillakymmenellä muullakin kielellä. Ja onhan meillä mm. lukuisia artikkeleita ammunnan EM-kisojen yksittäisistä lajeista, joita yksissä kisoissa on useita kymmeniä. Siihen verrattuna tuntuu aika hullulta, jos jalkapallon EM-kisoista saisi olla tasan yksi artikkeli. --Quinn 18. kesäkuuta 2008 kello 08.09 (UTC)

Jos esimerkiksi Algerian jääkiekkomaajoukkueesta, Philip Boitista, lasten Flash-virityksistä tai kakkosdivarin lätkäjoukkueesta voi olla artikkeli, niin eiköhän maailman suurimman urheilulajin EM-kisojen alkulohkostakin. 88.148.252.28 19. kesäkuuta 2008 kello 12.49 (UTC)

Samaa mieltä IP:n kanssa --Kammo22 19. kesäkuuta 2008 kello 12.53 (UTC)

Minun puolestani artikkeli saa olla, mutta nuo vertaukset kyllä vähän ontuvat. Pikemminkin vertaisin EM-kisojen alkulohkoa vaikkapa tulevien olympialaisten 100 metrin alkueriin, joista tuskin omaa artikkelia kukaan viitsii kirjoittaa.--Otrfan 19. kesäkuuta 2008 kello 12.57 (UTC)
Vertaus ei kuitenkaan onnu ainakaan siinä mielessä, että merkittävyydeltään tämä on aivan eri luokkaa kuin mainitsemani artikkelit. Olympialaisissa on lisäksi runsaasti muitakin lajeja, ja 100 metrin juoksu on vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta. 88.148.252.28 19. kesäkuuta 2008 kello 13.23 (UTC)

Kunpa joku jaksaisi nähdä vaivaa artikkelin eteen (sekä tehdä kunnon artikkelit kolmesta muusta lohkosta). Tämän hetkinen tynkä mahtuisi aivan hyvin pääartikkelin yhteyteen, mutta verratkaapa muiden kieliversioiden artikkeleihin. Jo löytyy informaatiota! --Quinn 19. kesäkuuta 2008 kello 14.18 (UTC)

Niin kuin tuossa jo aiemmin kirjoitinkin, niin olen samaa mieltä Quinnin kanssa, että nykyisellään tämän voisi aivan hyvin sisällyttää pääartikkeliin, mutta kyllä EM-kisojen alkulohkot ovat täysin omien artikkelien arvoisia. Se vain vaatisi, että joku näkisi hieman vaivaa tehdä niistä sellaiset, että ne antaisivat jotain "lisää" lukijalleen. Mallia varmasti voisi ottaa muiden maiden wikipedioista, pyörää kun ei aina tarvitse keksiä uudelleen. --Jvuollo 19. kesäkuuta 2008 kello 17.02 (UTC)