Keskustelu:Linnarauha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö keskiajan ilmiö ja sen mukaan nimetty ensimmäisen maailmansodan aikainen käsite käsitellä erillisissä artikkeleissa samoin kuin esimerkiksi saksan- ja englanninkielisissä Wikipedioissa on erikseen artikkelit aiheista Burgfrieden ja Burgfriedenspolitik? Jälkimmäisen voisi periaatteessa täälläkin erottaa omaksi artikkelikseen nimelle Linnarauhapolitiikka, johon muuten osoittaa linkkejäkin. --Risukarhi (keskustelu) 7. kesäkuuta 2019 kello 17.20 (EEST)

Näinkin voisi tehdä, mutta mihin sitten laitettaisiin Suomen linnarauhatilanteet. Aion nimittäin etsiä lähteitä ay-liikkeen sotienjälkeisiin linnarauhoihin. Ja onhan Saksan linnarauhapolitiikka-termin taustana keskiaikainen käytäntö. --Kospo75 (keskustelu) 8. kesäkuuta 2019 kello 17.01 (EEST)
Huomasin, että ruotsinkielisessä wikissä taas on keskiajan käytännöstä artikkeli nimellä sv:Borgfrid ja nykypäivän yleiskäsitteestä nimellä sv:Borgfred. Aiheesta voisi periaatteessa siis saada jopa kolme artikkelia, mutta se ei ehkä olisi käytännöllistä. Sanan nykymerkitys Suomessa (ja varmaan Ruotsissakin) tullee kaiketi tuosta Saksan sosiaalidemokraattien politiikasta, joten ehkä ne voisi käsitellä samassa. --Risukarhi (keskustelu) 8. kesäkuuta 2019 kello 17.09 (EEST)