Keskustelu:Lineaarinen yhtälöryhmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lineaarisen yhtälöryhmän: Ax = b ratkaisu on kai: x = A^(-1)b eikä x = bA^(-1), kuten artikkelissa. (Tekstissähän asia on oikein: alkuperäinen yhtälö kerrotaan puolittain vasemmalta) Kommentin jätti 212.66.215.104 (keskustelu – muokkaukset).

Hei, olet oikeassa: artikkelin tekstissä mainitaan yhtälö oikein, mutta merkitään silti väärin. --str4nd (jutskaa) 11. joulukuuta 2007 kello 16.18 (UTC)

Monikon 1. persoona ei mielestäni sovi tietosanakirjaan. --Hrrkrr31 25. huhtikuuta 2009 kello 17.53 (EEST)[vastaa]

Cramerin säännön tehokkuudesta[muokkaa wikitekstiä]

En ymmärrä ollenkaan viimeistä väitettä. A:n determinantti vaatii jo itsessään matriisin saattamista porrasmuotoon. Minun vajavaisella matriisilaskennan alkeilla ymmärrettynä se on aivan virheellinen väite. Viitataanko sillä mahdollisesti siihen, että porrasmuodosta determinantin saa helpolla kun on paljon nollia. Nollista puheenollen. Olen juuri opponoimassa ruotsinkieliseen wikipediaan kohta(?) ilmestyvää kirjoitusta, jossa kirjoittaja luultavasti väittää Cramerin säännön olevan hyvin tehokas menetelmä. Itse luulen että väitteen tueksi suuntaan tai toiseen (Cramer on tehokas/työläs) pitäisi analysoida erilaisia matriiseja. Epäilen että jos matriisissa on tarpeeksi nollia, niin Cramer voi olla tehokkain.ANTTILAjuha 10. lokakuuta 2011 kello 17.42 (EEST)