Keskustelu:Liberaalinuoret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Koska järjestön oikea nimi on Liberaalinen Nuorisoliitto, ihmettelen miksi joku on siirtänyt artikkelin tällä tavoin pelkän erään lyhennenimen Liberaalinuoret alle.

Liberaalinuoret (ry) tiettävästi on oikeushenkilönä kokonaan toinen yhdistys.

Se, että Toni Heinonen mahdollisesti haluaisi olla lyhyempinimisen järjestön pj, tuskin oikeuttaa virallisen nimen muuttamista pelkästään jonkun päätöksenä täällä Wikipediassa. 217.140.199.247 9. helmikuuta 2006 kello 09.10 (UTC)

Millä perusteella Kim Sjöström on ollut merkittävä johtohahmo yhdistyksessä? Ravel 6. huhtikuuta 2006 kello 14.45 (UTC)

Korjauspyyntö

[muokkaa wikitekstiä]
  • Liberaalinuoret on ulkoasultaan sillisalaattia ja artikkeli on luettelonomainen. --jraitala 5. tammikuuta 2006 kello 13:56:55 (UTC)

Neutraalius?

[muokkaa wikitekstiä]

Tuntuu, että wikipediaan on tässä parin vuoden aikana pompahtanut kaiken maailman eri Suomen liberaalijärjestöistä ja- yhdistyksistä kertovia artikkeleita, joissa ei ole lähteitä ja jotka vaikuttavat epätoivoisilta yrityksiltä mainostaa omaa pientä toimintaansa. Nämä artikkelit tuppaavat lisäksi sisältämään hyvin spesifiä tietoa, mikä vaikuttaa siltä, että näitä artikkeleita ovat tehtailleet nykyisen minimaallisen Liberaalit Rp:n jäsenistöön kuuluvat tahot. (Tarkoitan nyt tämän Liberaalinuoret-artikkelin lisäksi artikkeleita Liberaalit, Liberaalinen Kansanpuolue, Vapaamielisten liitto, Itsenäinen Keskiluokka, Suomen Kansanpuolue, Nuorsuomalainen Puolue, Nuorsuomalaiset). Myös Akateemisista Liberaaleista on yritetty tehdä artikkelia, vaikka kyseinen ryhmä on saanut HYY-vaaleissa 2003 vain 12 ääntä. Näistä kaikista artikkeleista on vastanneet ip-osoitteiset, käyttäjätunnuksettomat muokkaajat.

Näitä tekstejä on vaikea korjata, koska ne ovat niin lähteettömiä ja kieliasultaan ihmeellisiä. Tässäkin artikkelissa todetaan ihmeellisiä toteamuksia, esim. "Nuorison osuus on ollut huomattava liberaalipuolueissa. Liberaalipuolueen nuoriso-osastoon on yleensä kuulunut noin kolmannes koko liberaalipuolueen jäsenistöstä.". Mistä tähän tiedot? Ja mitä tarkoittaa "nuorison huomattava osuus liberaalipuolueissa"? Kenen mukaan? Kaikenlisäksi "liberaalipuolue" on linkitetty Liberaaliseen Kansanpuolueeseen, joka on kuopattu jo 8 vuotta sitten. Jos nykyistä Liberaalit Rp:tä meinataan, niin kyseessähän on ihan kärpässarjan puolue, kuten käyttäjä ML on osuvasti todennut. Ja jos tarkoitetaan vanhoja aikoja, niin silloinhan poliittisissa puolueissa nuoria oli paljon enemmän kuin nyt. Lisäksi ongelmallista on myös se, että nämä kaikki nykyajan pikku-libruryhmät kytketään suoraan Perustuslaillis-Suomenmielisen Puolueen ja Edistyspuolueen toiminnan jälkeläisiksi, jatkajiksi ja seuraajiksi. Loppujen lopuksi 1800-luvun nuorsuomalaisella perustuslaillisuudella ei ole mitään tekemistä näiden nykyajan liberaalien kanssa. Ihan eri ajan liberalismista on kysymys. Kaikki nämä koplataan villisti yhteen. Pitäisi pitää jo kaatuneet ryhmät/puolueet erillään näistä nykyajan jutuista. Kaikki nämä em. ip-osoitteiden kirjoittamat artikkelit vain yrittävät luoda historiankuvaa jostain yhtenäisestä suomalaisen liberalismin voittokulusta, joka juontaa juurensa aina Leo Mechelinin aikoihin ja jatkuu suoraa nykyisissä Liberaalit Rp-tyypeissä. Nämä kaikki libruartikkelit saisi kirjoittaa uudelleen joku täysin nykyliberaaleista ulkona oleva mutta historiaa tunteva henkilö.--Smörre 24. toukokuuta 2008 kello 14.57 (UTC)