Keskustelu:Leo Meller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikös tuo tuomio Mellerille tullut Raamattujen salakuljettamisesta Neuvostoliitoon, jonne ko. kirjaa ei muuten olisi voinut viedä?  –Kommentin jätti 88.112.210.225 (keskustelu – muokkaukset)

Raamattujen salakuljettaminen ei tainnut olla siihenkään aikaan Suomessa kriminalisoitua, joten sillä nimikkeellä asiaa ei voitu syyttää, epäilemättä Neuvostoliiton harmiksi. Sen sijaan raamattukuriireille maksetuista kulukorvauksista ja palkkioista ei voitu heidän henkilöllisyytensä paljastumisen pelossa kirjoittaa kuitteja. Salakuljetushan oli niin massiivista että rajan yli mentiin jopa rekkalasteittain. Meller siis teki mieluummin kirjanpitorikoksen kuin paljasti kuriirien henkilöllisyyttä Neuvostoliittoon. Saattaa olla muuten ainoita henkilöitä, joka on Suomessa siitä toiminnasta pistetty linnaan, tosin minusta on epäselvää onko sitä tuomiota pantu täytäntöön muuten kuin tutkintavankeutena. Kuittien puutteessa tietysti jää jokaisen itse arvioitavaksi se menivätkö rahat todella kuriireille vai omaan taskuun kuten syyttäjä ilmeisesti väitti. Mitä tulee tuohon artikkelin tekstiin niin minusta se on nykyisellään vähän yksipuolinen. Tosin myönnettäköön että julkiset lähteet ovat salakuljetuksesta vieläkin vuosien jälkeen melko harvassa.  –Kommentin jätti 85.157.93.212 (keskustelu – muokkaukset)
Kavallustuomiolla ei ollut mitään tekemistä Raamattujen salakuljetuksen kanssa, vaan kyseessä oli mm. Israel-keräysrahojen ottaminen omaan käyttöön ja asunnon ostaminen niillä, eli Mellerillä meni Patmoksen rahat ja omat rahat sekaisin ja tuomio oli siten ansaittu. Pirkko Säilä (silloin ei vielä Säilänä) muutti tuohon asuntoon.  –Kommentin jätti 80.223.216.198 (keskustelu – muokkaukset)

Lähdepyyntö B.Hinn & D.Wilkersonin profetiat[muokkaa wikitekstiä]

Otin lähdepyynnön pois, koskien Leo Mellerin Benny Hinnin ja David Wilkersonin profetioista. Perusteluna tälle mm. Mellerin 2006, Ehtoolla on oleva valoisaa –kirja. Saarnaaja Benny Hinn on Patmos ry:lle myös tunnettu; ks. esim. 24.8.2001 kirjoitus nimeltä Benny Hinnin tunnustus. Paavo Hiltunen [1] osoitteessa käsittelee samaa teemaa.oh7lua 14. tammikuuta 2010 kello 14.03 (EET)[vastaa]

Asia ei sinänsä ole iso, mutta oikea tapa olisi ollut lisätä nuo lähteet... eikä poistaa lähdepyyntöä lisäämättä.Tetopa 14. tammikuuta 2010 kello 14.09 (EET)[vastaa]

Onko julistaja L.M. toimittaja L.M:n poika?[muokkaa wikitekstiä]

Tietääkö joku, onko Patmos-mies Leo Meller samannimisen toimittajan poika? Iän puolesta kävisi. Herroista kertovien sivujen välille voisi siinä tapauksessa laittaa linkin.

Kansallisbiografia tietää, ettei ole. --Mlang.Finn (keskustelu) 5. maaliskuuta 2020 kello 21.27 (EET)[vastaa]

Poistettu : Eija-Riitta Korhola vertasi blogissaan Mellerin uskonsisarten hyväksikäyttöä sielunhoidossa insestiin ..

Korhola ei blogissaan sanonut Mellerin syyllistyneen tällaiseen.

jr888 (keskustelu) 23. joulukuuta 2017 kello 01.04 (EET)[vastaa]