Keskustelu:Lemmings

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lemminkäiset[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka yleinen on artikkelissa käytetty nimitys lemminkäiset? Googlella "Lemmings + sopulit" ja "Lemmings + lemmingsit" antavat parikymmentä osumaa, mutta hakuehdolla "Lemmings + lemminkäiset" ei löydy mitään. Sanalla "lemminkäiset" tulee sivuja ihan muista asioista. --Tsemii 15. kesäkuuta 2005 kello 19:26:40 (UTC)

Joo, ei sitä sanaa ole (sitä käytettiin itse asiassa pelin ilmestymisen aikoihin MikroBitissä kuvatekstissä), mutta käytin sitä kuitenkin. Jos sulla on siihen joku järkevä ehdotus, niin voit muuttaa. Mun mielestä on tyhmä puhua sopuleista, koska kaikki ajattelee niitä "lemmingseinä".
Muuttaisin lemminkäiset sopuleiksi. Täällä ei pitäisi ottaa käyttöön uusia termejä, varsinkaan jos sanalla on jo muita merkityksiä. Artikkelista kyllä selviää, että hahmot muistuttavat sopuleita suunnilleen yhtä paljon kuin Mikki Hiiri muistuttaa hiirtä. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun ihmisen kaltaisia hahmoja nimitetään Suomessa sopuleiksi. Mauno Koivistohan viittasi sanalla toimittajiin. --Tsemii 19. kesäkuuta 2005 kello 11:23:54 (UTC)