Keskustelu:Le Monde diplomatique

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Nimi pitäisi ilmeisesti kirjoittaa pienellä d:llä (Le Monde diplomatique), kuten lehti itse tekee. --Tsemii 2. kesäkuuta 2006 kello 20.04 (UTC)

Lehden julkaisija[muokkaa wikitekstiä]

Onko lehden julkaisija muuttanut nimeään vaiko onko se vaihtunut toiseksi kustantajaksi? Tämän vuoden ensimmäisessä lehdessä (Le Monde diplomatique V) kustantajana mainintaan Into Kustannus Oy, ei enää Voima Kustannus. --MikkoK 10. toukokuuta 2008 kello 10.09 (UTC)

Into näyttäisi olevan Voiman viime kesänä perustettu tytär- [1] tai sisaryritys [2]. Hmm, sukulaisuussuhteet ovat kuin Kauniissa ja rohkeissa, mutta ilmeisesti molemmat firmat ovat joka tapauksessa samaa yritysryvästä. --Silvonen 10. toukokuuta 2008 kello 10.25 (UTC)

korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Le Monde diplomatique julkaisee Into Kustannus, joka on Voima Kustannuksen sisaryritys, samat omistajat, eli Maan ystävät, Luonto-Liitto, Rauhanpuolustajat, Rosebud Books ja Heikki Hiilamo. Le Monde Diplomatique ja Suomi -kohtaan olisi syytä tehdä pari korjausta, esim näin, puuttumatta julkaistuun sisältöön: "Suomessa julkaistiin lehden ensimmäinen numero 9. tammikuuta 2007. Suomen Le Monde diplomatiquea julkaistaan 4 kertaa vuodessa taskukirjoina, jotka sisältävät ranskalaisten artikkeleiden lisäksi myös muiden maiden painosten mielenkiintoisia artikkeleita ja suomalaista aineistoa. Le Monde diplomatiqueta kustantaa Into Kustannus Oy ja sitä toimittaa Mika Rönkkö, Teemu Matinpuro ja Jaana Airaksinen. Le Monde diplomatique julkaisee myös Maailmanpolitikaan Atlasta, joka havainnollistaa kansainvälisiä suhteita ja globaaleja kysymyksiä tiiviiden tekstien, karttojen ja kuvioiden kautta.(viite) Le Monde diplomatiquen 200-sivuinen Atlas julkaistaan kolmen vuoden välein, välivuosina julkaistaan temaattisia 100-sivuisia kartastoja. Kevään 2008 Ympäristöatlas jaettiin kaikille abiturienteílle yhteistyössä Suomen Ympäristökeskuksen kanssa, keväällä 2011 julkaistaan 1900-luvun vaihtoehtoinen historia -kartasto. (viite) http://www.intokustannus.fi/kirjat/atlas/ " Omistus ja riippumattomuus -kohtaan olisi syytä korjata painosten määrä: "Ranskankielisen Le Monde diplomatiquen painos on noin 227 000 (toukokuu 2010) ja lukijamäärän arvioidaan yltävän runsaaseen miljoonaan.(viite: http://mondediplo.fi/diplo12.html) Lehti ilmestyy 72 eri painoksena, joista 42 on painettu (painos yhteensä noin 2,4 miljoonaa) 26 eri kielellä, myös muun muassa esperantoksi ja tammikuusta 2007 alkaen myös suomeksi. (viite:http://www.monde-diplomatique.fr/int/) " –Diplon toimitus 83.150.123.81 18. kesäkuuta 2010 kello 10.44 (EEST)