Keskustelu:Laskettavuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joku tietojenkäsittelytieteen ammattilainen voisi vähän selventää tätä termistöä. Ovatko laskennan teoria ja laskettavuusteoria synonyymeja? Kumpi olisi oikea nimi artikkelille/yleisemmin käytetty? Entäpä Laskenta, joka ohjaa nyt Kalkyyli-artikkeliin? –Aslak 5. lokakuuta 2007 kello 17.52 (UTC)

Laskennan teoria ja laskettavuusteoria ovat synonyymeja ja jälkimmäinen lienee yleisempi, vaikka P. Orposen tunnettu luentomoniste kulkee edellisellä nimellä. Sen sijaan "laskenta" yksinään voi tarkoittaa (ja useimmiten myös tarkoittaakin) myös peruslaskutoimitusten tms. laskemista, jolla ei ole mitään tekemistä tämän artikkelin aiheen kanssa. Sitä merkitystä kai tuossa kalkyyliin ohjaamisessa on haettu. En osaa sanoa, onko se hyvä ratkaisu. --ML 5. lokakuuta 2007 kello 18.10 (UTC)
Selvä. Entä olisiko laskettavuusteoria parempi nimi kuin pelkkä laskettavuus? –Aslak 5. lokakuuta 2007 kello 18.13 (UTC)
Kun tämä laskettavuusteoria on theory of computation, niin mikä on sitten computability theory suomeksi? Vähän hämärää, kun sana 'laskettavuus' viittaa kysymykseen "voidaanko laskea" eikä niinkään tehokkuuteen. (Kompleksisuuskin on osa theory of computationia.) Tämän takia pidän laskennan teoriaa parempana terminä. --Anurmi 17. lokakuuta 2007 kello 16.14 (UTC)