Keskustelu:Lanta

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähteiden ikä[muokkaa wikitekstiä]

Vanhat lähteet ei välttämättä ole tässä artikkelissa niin huono juttu kuin luullaan. Lanta on tuskin muuttunut yli 50 vuodessa, mutta lannan levittäminen pellolle on voinut muuttua hieman, joten siihen kohtaan ("Levitys pellolle") voisi lisätä verrattain tuoreita lähteitä. Osiossa "Energiakäyttö" voisi olla myös verrattain tuoreet lähteet. Artikkelissa varmaan tarvitaan myös vanhoja lähteitä, sillä lannan käytön kukoistuskausi oli ennen kemiallisia lannoitteita. Kaipaisin lähdettä kohdalle "Hevosenlanta käy periaatteessa lehmän ravinnoksi, muttei päinvastoin." --Hartz (keskustelu) 7. huhtikuuta 2015 kello 16.32 (EEST)

Ei pelkkä lähteiden ikä voi olla päivitysperuste. Toivoisin tarkempaa selvitystä siitä, mistä kiikastaa. - Ympäristömääräykset vaikuttavat toki lannan levitykseen ja karjan ravinnon muutokset varmaan näkyvät lannassakin, mutta periaatteessa heinä, nurmi, lehmä ja lehmänlanta ovat pysyneet samanlaisina kuin 50 vuotta sitten.--Htm (keskustelu) 8. huhtikuuta 2015 kello 07.08 (EEST)

Muuta[muokkaa wikitekstiä]

Olen luullut niin, että lietelannassa on lannan lisäksi paljonkin virtsaa. Tuosta voisi lisätä artikkeliin. --Hartz (keskustelu) 7. huhtikuuta 2015 kello 16.37 (EEST)