Keskustelu:Lacrimosa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Sequentia" on yleisnimi tietylle messun osalle, jonka teksti requiem-messussa on runo "Dies irae". Trenton konsiilin yhteydessä suurin osa sequentia-jaksoista tiputettiin pois jumalanpalveluskaavoista, mutta joitain osia, kuten Dies irae ja pääsiäisen "Victimae paschali laudes" jätettiin jumalanpalveluskaavoihin. --Joonasl (kerro) 8. tammikuuta 2007 kello 12.45 (UTC)

Joo, näköjään lacrimosa kuuluu dies iraeen, mutta onko se kuitenkaan varsinainen messun "osa"? Monissa sävellyksissä on erotettu sen niminen osa, mutta jos puhutaan varsinaisesta messun osista, eikö lacrimosa ole vain dies irae -tekstin yhden jakeen aloittava sana? --Cyborg Orangutan model-123 8. tammikuuta 2007 kello 12.54 (UTC)
On kyllä, eli siis "osa Dies Irae-jaksoa". Voihan tuon jotenkin muutoinkin tietenkin muotoilla. Myös requiem-sävellyksissä siitä on tehty oma teoksen osansa --Joonasl (kerro) 8. tammikuuta 2007 kello 12.59 (UTC)
En mä hahmota siitä mitään järkevää muotoilua tuolta pohjalta. Jos viitataan nimenomaan itse messuun eikä messun sävellyksiin, kuten nyt tehdään, niin silloin se ei ole "Dies Irae-jakson osa", vaan ainoastaan siinä esiintyvä sana, joka aloittaa yhden jakeen. Oikea muotoilu olisi kai "Lacrimosa on monissa sielunmessu-sävellyksissä esiintyvä osa". --Cyborg Orangutan model-123 8. tammikuuta 2007 kello 13.09 (UTC)
Nojoo, tämä on vähän täällaista piloktomiaa.. en wikissä on "This article is about the band Lacrimosa. For the section of the Requiem mass, see Lacrimosa (Requiem)" --Joonasl (kerro) 8. tammikuuta 2007 kello 13.12 (UTC)