Keskustelu:Kylä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli on aika sekava, eri aikatasoja sekoitetaan jne. Ja olisi hyvä kertoa isojakoa edeltäneestäkin ajasta, jolloin kylällä oli myöhemmästä poikkeava merkityksensä. --ML 28. tammikuuta 2007 kello 20.10 (UTC)

Kelluva kylä[muokkaa wikitekstiä]

Sopisiko tuo osio "Kelluva kylä" paremmin omaksi artikkelikseen? Tässä se jää vähän irralliseksi. (Tai miten vaan, tämä oli ennemmin kysymys kuin vaatimus.)--Urjanhai 23. tammikuuta 2011 kello 20.26 (EET)

Suomen kylät[muokkaa wikitekstiä]

Suomea koskevaa sisältöä on niin paljon, että sille pitäisi erottaa oma artikkelinsa, mutta mikä olisi hyvä nimi ja mitkä kaikki kohdat sisällöstä sinne kuuluvat. (Ping Käyttäjä:Urjanhai). --Raksa123 (keskustelu) 30. tammikuuta 2017 kello 14.11 (EET)

Puuh, ehtisikö eläkepäivinä. Tuohon Spectrumin artikkeliin nolisi kiva saada tekijätieto, jos sellainen on annettu. Usein mutta ei aina se saattaa olla merkittynä tekijän nimikirjaimilla. Tosin olen huomannut senkin että anonyymisti kirjoitettua tekstiaineesta myös kierrätetään vanhemmista tietosanakirjoista uudempiin. Tämän huomasin kun joskus nimenomaisesti vertailin jonku asian käsittelyä ei tietosanakirjoissa. Muutenkin artikkelissa oli sekä Suomea koskien että yleisesti paljon lähteistä tarkennettavaa.--Urjanhai (keskustelu) 11. tammikuuta 2018 kello 11.52 (EET)
Rekisterikylistä on tässä: [1]. Mutta se vaatisi historiallista taustaa.--Urjanhai (keskustelu) 11. tammikuuta 2018 kello 12.09 (EET)
Muokkasin rohkeasti ja siirsin Reposaaren Marina Villagea lukuunottamatta Suomea koskevat kohdat artikkeliksi Suomen kylät. --Raksa123 (keskustelu) 12. tammikuuta 2018 kello 19.15 (EET)
Artikkelin nimeäkin pitää miettiä: Suomen kylät vai Kylät Suomessa. Mutta katsotaan ensín mikä tuli sisällöksi.--Urjanhai (keskustelu) 12. tammikuuta 2018 kello 19.39 (EET)
Eräs minkä artikkeliin Suomen kylät voisi lisätä, ovat nämä taajamaa pienemmät mutta samalla automaattisella menetelmällä generoidut kyliksi ja oliko se nyt pienkyliksi nimitetyt tilastoruuduista muodostetut tilastolliset asutusrykelmät. Niistä luultavasti on tietoa ympäristöhallinnon sivuilla runsaastikin. Juuri tänään oli HS:n mielipdepalstalla niistä mielenkiintoista keskustelua: [2] ja linkit siinä.--Urjanhai (keskustelu) 12. tammikuuta 2018 kello 20.01 (EET)