Keskustelu:Kuukautisia edeltävä oireyhtymä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisälsi paljon jo vanhentunutta tietoa. En löytänyt lähteistä mainintaa rauhoittavien käytöstä PMS-oireisiin, ja kumppanin suhtautumisen vahva painotus oli mielestäni kummallinen näkökulma hoito-osiossa. (Varmaan moneen muuhunkin syndroomaan voisi ehdottaa hoidoksi rauhoittavia kumppanille?; mitä ihmettä...) Ehkä jostakin parisuhde/psykologiaoppaasta voisi kaivaa aiheeseen kommentin niin ei jäisi pelkäksi mutu-huomioksi. Toivottavasti saadaan tästä vähän säällisempi artikkeli... --80.222.36.246 3. tammikuuta 2016 kello 12.56 (EET)[vastaa]

Joku voisi muokata tätä artikkelia vähemmän hämmentäväksi (itse en nyt ehdi), vaikka vertaamalla englanninkielisen wikipedian artikkeliin samasta aiheesta [1]. 'Tila' on aika kummallinen kuvaus oireyhtymästä joka on kokoelma erilaisista oireista. Lisäksi ensimmäisestä lauseesta saa käsityksen, että oireyhtymää ilmenee kaikilla naisilla joilla on kuukautiskierto. Kolmannessa lauseessa on taas epäselvää, puhutaanko kaikista naisista vai pelkästään pelkästään lisääntymisikäisistä. No, ainakin ensi kerralla kun löydän tunnukseni ja kirjaudun sisään katson, onko artikkelista tehty yhtään informatiivisempaa. Kommentin jätti 91.153.113.240 (keskustelu – muokkaukset).

Artikkelissa on ristiriitaisuutta. EB:n mukaan oireyhtymän oireet alkavat viikkoa ennen menstruaatiota, mutta artikkelin määritelmä sanoo sen olevan lähinnä kuukautiskierron lopun ongelmia. --qWerk 15. kesäkuuta 2008 kello 20.13 (UTC)
Tarkkaan ottaen ristiriitaa ei ole, koska oireiden alkaminen vaihtelee ja toisaalta viikkoa ennen on kuukautiskierron loppu. --Ulrika 15. kesäkuuta 2008 kello 20.18 (UTC)