Keskustelu:Kuopion Elo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

En ollut tietoinen siitä, että jos kirjoittaa lisää juttuun, niin pitää kysyä täältä. Onko niin, että muutoksia/korjata virheitä voi tehdä, jos osaa tehdä virheettömästi wikilogiikan mukaiset lähteet.

Mitä tarkoittaa "kirjoittaa lisää juttuun"? Esitetäänkö luonnos ensin täällä?

Työni keskeytyi, kun yritin panna lähteitä: Jalkapallokirjat 1949-92 http://www.palloliitto.fi/itä-suomi ACFCjne Kuopio (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.06 (EEST)

Mitä tarkoitat? Lokin mukaan olet muokannut tätä artikkelia kerran ja artikkeli on edelleen siinä muodossa mihin sen jätit? --Harriv (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.10 (EEST)


Eikö tuo selvinnyt yo? Keskeytyshetkellä vain viitteet oli kirjoittamatta. Kertokaa miten toimia? ACFCjne Kuopio (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.15 (EEST)
Ei selvinnyt mitenkä homma keskeytyi. Kaatuiko tietokone, tuliko Wikipediasta virheilmoitus vai mitä tapahtui? Kysymyksesi kuulostavat niin oudoilta etten osaa sanoa muuta kuin "häh"? :) Lokeista ei näy mitään. Yleisesti jotkut ovat todenneet että isommat muutokset on parempi tehdä tekstinkäsittelyohjelmalla ja sitten kopioida teksti Wikipediaan niin ei satunnaiset virheet yhteyksissä tai Wikipediassa tuhoa kovin isoa palaa kerralla. --Harriv (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.20 (EEST)
"Kommentit koskien artikkelien sisältöä tulisi kirjata kunkin artikkelin keskustelusivuille. Näin keskusteluista olisi hyötyä artikkelien sisällön kehittämisessä"
Tuo viesti tuli minun keskustelusivuun kun olin kirjoittamassa juttua, ilmoitus Elo-jutun muokkausruudulla, että mulle on tullut viesti. Siirryin katsomaan viestiä ja luonnollisesti lopetin kirjoittamisen, etten tee turhaa työtä enempää. Kirjoittamani on helppo poistaa, tee sinä. ACFCjne Kuopio (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.45 (EEST)
Kommentin jättäjä, käyttäjä Aulis Eskola pitäisi varmaan selittää hieman tarkemmin, mitä kommentillaan tarkoitti. Hän ei kuitenkaan todennäköisesti tarkoittanut muokkaustasi, vaan nyt tapahtui ihan sellainen sattuma, että joku laittoi viestin keskustelusivullesi samalla kuin olit muokkaamassa artikkelia. Jos saat keskustelukommentin omalle keskustelusivullesi, niin se näkyy ilmoituksena yläreunassa, kuten varmaan huomasit. Mutta Aulis Eskola todennäköisesti tarkoitti jotain keskustelussa antamaasi kommenttia. Kommentit artikkelien kehittämisestä kuuluu aina kyseisen artikkelin keskusteluun. En nyt osaa yhdistää asiaa tarkasti mihinkään, ja sen takia toivoisin, että Aulis Eskola antaisi hieman tarkemman kommentin. --PtG (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 20.55 (EEST)
Kommenttia täsmennetty käyttäjän keskustelusivulle. Kommentti ei liittynyt mitenkään tähän artikkeliin, kommentin samanaikaisuus tämän artikkelin muokkausten kanssa oli pelkkä sattuma. (En seuraa tätä sivua, joten huomasin hämmennyksenkin vasta PtG:n ystävällisen huomautuksen jälkeen.) --Aulis Eskola (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 21.16 (EEST)
Ymmärrän, ilmeisesti. Sattumaa tosiaan yhtäaikaisuus. Jos Elo-jutussa olisi esim. linkki johonkin sen pääsarjakauteen/pelaaja-artikkeliin tmv, ja haluaisin tarkentaa jotain ko. juttuun liittyvää detskua, niin tuon osalta keskustelu olisi järkevintä käydä ko. artikkelin yhteydessä olevassa keskustelussa. Kyllä, jos nuo lisäykset eivät muuttaisi Elo-tekstissä olevia faktoja.
Mutta mikä on tuo lisäysvaatimus, mitä ja minne ja missä järjestyksessä voi lisäyksiä tehdä ei ole enää mulle ollenkaan selvä. Korjaamisen ymmärrän, että vaatii lähde-todisteen, mutta jos juttu höntsää laajemminkin, sen korjaamiseen ei ole mielekästä lähteä. Esim. Elossa on nuo sarjatasot (osa niistä) höntsää, mulla kyllä on tuo Elo-kirjanen, mutten viitsi kovin tarkkaan tsekata, onko em. höntsät siitä kotoisin, uskon lähtökohtaisesti, että ap. kirjoittaja on referoinut sarja-tiedot oikein (väärin ne joka tapauksessa ovat ainakin osittain: jutun ap. kirjoittaja haastanee minun väitteet vääriksi: ” Kuopion Elo on pelannut mestaruussarjan lisäksi 19 kautta toisella sarjatasolla (Suomensarja 1936–1969, II divisioona 1970–1972 ja I divisioona 1973–”). ACFCjne Kuopio (keskustelu) 9. heinäkuuta 2013 kello 23.46 (EEST)
Juu, ymmärsit oikein. Tiettyyn artikkeliin liittyvät korjaus-/parannus-/muutosehdotukset kuuluvat vain kyseessä olevan artikkelin keskustelusivulle. Näin keskustelu on helpommin linkattu oikeaan aiheeseen. Toista kohtaa en ymmärrä; millaisessa tilanteessa tuo "kirjoittaa lisää juttuun" on tullut ja mitä siinä tarkalleen on sanottu? Lisäyksiä siis pystyy tekemään käytännössä tekemään missä järjestyksessä tahansa (on kuitenkin olemassa muutamia vandalismin takia suojattuja artikkeleita, tämä ei kuitenkaan ole sellainen). Joskus suodatin varoittaa myös ongelmallisista muokkauksista (kuten esimerkiksi jos on kiroilua tai epäilyttäviä linkkejä), mutta tällaista varoitusta ei muokkauksessasi ole. En siis osaa neuvot, kun en ainakaan heti keksi, mitä siinä on tapahtunut. Ei minusta ole mitään esteitä artikkelin muokkaamiselle, jos kerran se jäi kesken. --PtG (keskustelu) 10. heinäkuuta 2013 kello 00.20 (EEST)
Meni multa vähän sekoiluksi. Ei jäänyt artikkeli kesken muilta osin kuin lähteet, on tarkoitus täydentää kunhan erkiän. Juttuhan on joidenkin tarkennusten jälkeen aika esimerkillinen vaikka itse sanonkin. Eskolan lisäselitys tuli vähän myöhemmin ja se liittyi juuri tuohon keskustelut varsinaisessa artikkelissa. Jos esim. olen ”satavarma”, että Elo-jutussa on sarjatasoissa höntsää, niin mitä teen? Aloin miettiä tuota. Keskustelenko artikkelin keskustelussa, onko noissa tosiaan höntsää, vai oletan kirjoittajan lähteineen olevan oikeassa (on wikin perusprinsiippejä), enkä sählää tehtyä osuutta. Päätin panna tietoni juttuun (tässä onnistui sujuvasti omaan kokonaisuuteen), ja joku muu (optimi ap. kirjoittaja) sitten tekee mahdolliset korjaukset.
Huomasin lopulta, että ap. kirjoittaja tarkoittikin selventää mitä hän tarkoitti 2-tasolla ja esitti Elon aikanaan pelaamien 2-tasojen viralliset nimet.  –Kommentin jätti ACFCjne Kuopio (keskustelu – muokkaukset)


ACFCjne Kuopio, olen itsekin muokannut tätä artikkelia aiemmin ja olen mukana Elon toiminnassa. Sinulla ilmeisti on tuo lähteenä käytetty Elo Pelaa-kirjanen. Voisitko olla yhteydessä esim. sähköpostilla (teemu.soini@gmail.com), olisin kiinnostunut näkemään tuon kirjasen ja ehkä saamaan siitä kopioita. Tsoini (keskustelu) 10. heinäkuuta 2013 kello 09.49 (EEST)

Joo, moi. Otan valokopion kirjasta (en ihan nyt pysty kopioimaan, enkä osaa digikuvatakaan) ja toimitan jotenkin sulle. Panen kohta mailin osoitteesi ja kerrot osoitteen tai paikan mihin kupiot toimitan. Kyse on kirjasesta, jossa ei ole ISBN-numeroakaan.  –Kommentin jätti ACFCjne Kuopio (keskustelu – muokkaukset)