Keskustelu:Kunta (biologia)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Parse-Error.comin artikkelin mukaan eliöt jaettaisiin nykyään viiteen eri kuntaan. Artikkeli on lisätty 15.01.2004, ja se oli tuorein artikkeli minkä ko. aiheesta löysin. Taivas yksin tietää kuinka vanhasta lähteestä tuo tieto on sitten peräisin... Mikähän siis mahtaa nykyään olla todellinen kuntien määrä? -- kyte 00:42 maalis 6, 2004 (UTC)

Yleensä on opetettu että kuntia olisi viisi: esitumaliset, protoktistit eli alkuelöikunta, sienet, kasvit ja eläimet. Tämän lisäksi myös virukset, mutta ne eivät ole eliöitä. Mistähän löytäisi sen ultimatetotuuden. --linnea 3. helmikuuta 2005 kello 15:37 (UTC)
Edellisistä kommenteista on reippaasti aikaa ja yllä oleva linkkikin on vanhentunut, joten en pääse tsekkaamaan sitä. Mutta kommentoin vain, että kuntiin kuuluvat esitumalliset jaettiin viime vuosituhannen loppupuolella kahteen kuntaan: arkkeihin ja bakteereihin. Arkkieliöitä kutsuttiin aiemmin arkkibakteereiksi, kunnes Carl Woese osoitti vuonna 1977, että arkkibakteerit eivät olleet bakteereita. Arkit on lisätty oppikirjoihin vasta 1990-luvun jälkeen, jolloin jakoa kolmeen domeeniin ehdotettiin.--Avaruusraketti (keskustelu) 31. maaliskuuta 2013 kello 23.44 (EEST)Vastaa[vastaa]