Keskustelu:Kunniaväkivalta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin näkökulma vaikuttaa vinoutuneelta, mikäli määritelmä on oikea. Artikkelissa keskitytään taivastelemaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa perhepiirissä, eikä mainita sanallakaan verikostoja, kaksintaisteluja ja muita vastaavia yleensä miehiin kohdistuneita kunniasyistä harjoitetun väkivallan ilmentymiä. En tosin ole varma mitä sana "kunniaväkivalta" tarkoittaa, tai onko sillä edes vakiintunutta merkitystä. Ergo: tähän tarvitaan lähteitä. --ML 2. huhtikuuta 2007 kello 16.14 (UTC)

yhdistäminen kunniamurha -artikkeliin[muokkaa wikitekstiä]

30.7.2005 luotu artikkeli "Kunniamurha" ja 10.10.2005 luotu "kunniaväkivalta" ovat päällekkäisiä. Valitettavasti vain lyhemmäksi jäänyt artikkeli "kunniamurha" on se, joka on liitetty muihin kieliin kuten "honor killing", kun taas kunniaväkivalta on jäänyt yksin.

Artikkelit ovat siis päällekkäisiä, joten ne tulisi yhdistää. Kunniamurha on kunniaväkivallan erikoistapaus ja ilmiönä aivan sama asia.

Kunniamurha on nimityksistä kansainvälisempi, joten se sopisi isäntäartikkelin yhteiseksi nimeksi.Toivo ja Toivo (keskustelu) 18. marraskuuta 2019 kello 13.07 (EET)[vastaa]

Käsitteestä[muokkaa wikitekstiä]

Kunniamurha on vakiintunut sosiaaliantropologinen käsite, mutta "häpeäväkivallasta" puhuminen on varmasti paikallaan silloin kun halutaan suhtautua pilkallisesti ja ivallisesti tähän kulttuuriperinteeseen. Niin ei kuitenkaan pitäisi tehdä wikipediassa, joissa tekstin tulee olla neutraalia (tein vaihtoja).

Suurin osa johdannosta käsitteli perheväkivaltaa,joka on vain kunniaväkivallan osa. Muutin sen tästä syystä omaksi luvukseen. Toivo ja Toivo (keskustelu) 18. marraskuuta 2019 kello 13.36 (EET)[vastaa]