Keskustelu:Ksylofoni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En ole varma mutta luulisin että kuvassa on kellopeli eikä ksylofoni - minusta ksylofonissa on kieliä kahdessa rivissä (ja se on se "vakava" orkesterisoitin). Ehkä vähän niinku nokkahuilu - poikkihuilu. Tappinen 20. huhtikuuta 2005 kello 16:03:10 (UTC)

Minä tiedä soittimista yhtään mitään — minulle kelpasi käännös xylophone = ksylofoni, kun kuvan Commonsista hain... --Hautala 20. huhtikuuta 2005 kello 16:28:14 (UTC)

Ksylofoni sanana viittaa siihen, että kielet on tehty puusta. Eli kyllä tuo käsittääkseni lasten ksylofoni on.

Tuo OLI joku hemmetin paskalaitos jolla ei voi soittaa muuta kun ukkonooan hyvässä lykyssä jos myötätuulta on 5 metriä/sec. Vähän professionaalisuutta peliin. Postasin tänne joskus aikaa sitten kuvat mutta joku neropatti poisti ne. Eukka

Joku neropatti oli lisännyt tekijänoikeutta rikkovia kuvia. Jos tutustuu Wikipedian tiedostojen käyttösääntöihin tai edes lukisi ohjeet kuvien lisäys sivulta, ei kuvia tarvitsisi poistaa. --Joonas (kerro) 22. helmikuuta 2006 kello 06.35 (UTC)


"Ksylofonissa on kirkkaampi ääni kuin sen sukulaissoittimessa marimbassa." Kukas nero tämänkin lauseen on kirjoittanut? Sitä on eri soundisia marimboja ja ksylofoneja, riipuen ihan puun laadusta. 85.156.238.202 21. elokuuta 2006 kello 17.10 (UTC)

Huomautuksia[muokkaa wikitekstiä]

Entisessä kuvassa (joka oli muuten minun ottamani) oli kuvattuna Adamsin 5-oktaavinen marimba, eikä suinkaan ksylofoni. Lisään kuvan oikeasta ksylofonista kunhan saan otettua lisää kuvia lyömäsoitinartikkeleita varten. Teemme Eukan kanssa suurimmaksi osaksi yhteistyötä, ja hänellä on lupa käyttää ottamiani valokuvia soittimista.