Keskustelu:Kryptografinen tiiviste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikös hajautustaulu käsittele jo aihetta?? --sorsis 10. syyskuuta 2006 kello 05.36 (UTC)

Ei ole otsikolla "hajautustaulu" mitään artikkelia" Atuomi 12. joulukuuta 2006 kello 22.01 (UTC)

Tässä on sekoitettu termejä erittäin pahasti. Hajautustaulu on tietorakenne, hash table. MD5:n muodostama arvo ei todellakaan ole hajautustaulu, vaan tiiviste. --Anurmi 31. maaliskuuta 2007 kello 19.42 (UTC)

Vieläkin tuonne on jäänyt "hajautustaulun" väärinkäyttöä. Ei hajautustauluja käytetä tiedon siirrossa, vaan tiivisteitä (eli hajautusarvoja). Lisäksi jokainen esimerkki on oikeastaan samasta asiasta eli tarkistustiivisteestä, joten oikeastaan yksi tai ehkä kaksi selkeää esimerkkiä riittäisi. Lisää ehkä kaivattaisiin kryptografiasta ja tunnistuksesta (authentication).

Tuo "avoimen lähdekoodin huono maine" on ollut lähteettömänä niin pitkään, että sen voisi jo poistaa. Ainakaan itse en ole kuullut tapauksista, joten tuskin suuri yleisökään on. Eiköhän mahdollinen huono maine ole seurausta ihan muista kuin tietoturvaan liittyvistä seikoista.

--Anurmi 25. heinäkuuta 2007 kello 09.56 (UTC)

Minä en ymmärrä miten tuo syntymäpäiväongelma sopiii aiheeseen. Sehän on vain aika yksinkertainen todennäköisyyden laskentaesimerkki.  –Kommentin jätti 91.157.24.55 (keskustelu) 6. joulukuuta 2016 kello 22.37

Huonoa suomea[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin ensimmäisessä virkkeessä puhutaan "alkuperäisestä tiedosta" ja sitten tähän viitataan muutamaa sanaa myöhemmin monikkomuodolla "niiden". Tämän korjaamiseksi olisi tarjolla montakin yksinkertaista tapaa, kuten ilmaisun muuttaminen monikkoon "alkuperäisiä tietoja".

Ensimmäisen kappaleen viimeinen virke on myös tosi hölmösti muotoiltu. Ilmaisussa "se liittyy" sana "se" viittaa sanaan "tiivistefunktio". Sanoja pois karsien jää jäljelle ajatus "Tiivistefunktio liittyy menetelmänä tarkistaa tiedon eheys.", joka ei ole kelvollista suomea. Ensin artikkelin virkkeessä kerrotaan mihin tiivistefunktiota EI käytetä ja sitten todetaan, että tiivistefunktio on menetelmä, jolla voidaan tarkistaa mainittuja asioita. Molemmat toteamukset ovat ok, mutta mihin ihmeeseen tuo "liittyy läheisesti" oikein viittaa?  –Kommentin jätti 2001:14ba:8300::3:cec1 (keskustelu)

Tiiviste sana on käytössä toisaalla[muokkaa wikitekstiä]

Tiivistelmä sana on myös käytössä samankaltaisessa merkityksessä.  –Kommentin jätti 87.92.98.52 (keskustelu)

"Tiivistelmä" tekstiartikkelin kontekstissa on eri asia. Fiwikissä "tiivisteellä" viitataan myös hajautustauluun, joka on eri asia. Pitänee muuttaa artikkelin nimeä jotta näitä ei jatkossa sotketa. Ipr1 (keskustelu) 11. huhtikuuta 2022 kello 03.00 (EEST)[vastaa]