Keskustelu:Kreikan lippu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuten artikkelin kuvastakin näkyy, Kreikalla on aikaisemmin ollut myös yksinkertaisempi ristilippu, jossa oli vain valkoinen risti sinisellä pohjalla. Kuvan alla sanotaan, että se olisi ollut käytössä 1822-1978. Sen mukaan nykyinen lippu olisi siis jokseenkin uusi. Asia ei tietääkseni ole näin yksinkertainen. Vanhemmissakin hakuteoksissa Kreikan lippuna esitetään vaihdellen nykyinen ja tuo alakuvassa oleva ristilippu, ja joidenkin tietojen mukaan ne ovat pitkään olleet samanaikaisestikin käytössä. Oliko asia kenties johonkin aikaan niinkin, että toista niistä käytettiin tuolloin maissa, toista merellä?

Kun joitakin vuosia sitten tulin Kreikan matkalla kysyneeksi asiasta matkaoppaalta, hän vastasi vain, että asialla ilmeisesti on pitkä, monivaiheinen ja sekavakin historia, josta häneltä oli ennenkin kysytty, mutta hän ei tuntenut asiaa tarkemmin. Se kuitenkin taisi selvitä, että yksinkertaisella ristilipulla on Kreikassa kannattajia nykyisinkin (ja taisinpa itsekin nähdä sen jossakin lipputangossa), mutta että useimmille se nykyisin tuo lähinnä mieleen maata 1960-luvun lopulla hallinneen sotilasjuntan. Tunteeko täällä joku asiaa tarkemmin? KLS 11. helmikuuta 2008 kello 08.06 (UTC)

Englanninkielisessä artikkelissa on paljonkin tietoa asiaan liittyen; vielä kun joku viitsisi kääntää samat tiedot myös suomenkieliseen artikkeliin... --Elo 16. helmikuuta 2008 kello 17.28 (UTC)