Keskustelu:Koulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pitäsiköhän tuohon kaavioon lisätä esiopetuskin? --Aulis Eskola 5. helmikuuta 2005 kello 00:32 (UTC)

Piti ottaa selvää tuosta, kun asia ei itselle ole niin tuttu. Sanoisin, että pitää. --Samulili 5. helmikuuta 2005 kello 08:07 (UTC)
Samalla, jos sitä päivitetään, niin voisi lisätä myös noiden vaiheiden kestot. --linnea 5. helmikuuta 2005 kello 11:37 (UTC)
Tuossa kaiketi pitäisi olla (ohut) nuoli lukiosta ammattikouluun. Miksi siinä on nuoli ammattikoulusta yliopistoon? Luulin että ylioppilastodistus on pakollinen yliopisto-opiskelijoille. --Hautala 5. helmikuuta 2005 kello 12:35 (UTC)
Ylioppilastodistus ei ole pakollinen yliopistoon pääsyksi. (Itse asiassa edes peruskoulutodistus ei ole, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu...)
Ja tästä päästäänkin siihen, mitä on kysytty pariin otteeseen muuallakin: tarkoitus ei ole kuvata, miten ihmiset kulkevat, vaan miten koulutussuunnitelijat ajattelevat ihmisten tyypillisesti kulkevan, miten olisi järkevää kulkea ja millaisia elementtejä sekä sääntöjä koulutusjärjestelmään on luotu, jotta mahdollisimman tarkoituksenmukainen kulku ”koulutusputkessa” toteutuisi. (Jos koulutusjärjestelmästä tekisi oman artikkelin, niin siihen voisi laittaa hyvinkin monimutkaisia kuvioita.)
Ps. Esikoulu tulee kuvaan ihan pian :) --Samulili 7. helmikuuta 2005 kello 11:33 (UTC)
Samulili, kerrankin hyvä ja ajantasalla oelva kuva koulujärjestelmästämme. Tuossa kuvassa kuvataan yksinkertaisen selkeästi mistä on kyse. Se pitää saada myös muunkielisiin koulujärjestelmämme kuvauksiin. KIITOS! Alexius Manfelt 11. elokuuta 2005 kello 17:45:46 (UTC)