Keskustelu:Kotikaupunkipolku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisivatkoko jotkut Wikipedian käytäntöjä paremmin tuntevat opastaa artikkelityngän luokittelussa. Nimimerkki Kuohatti on merkinnyt artikkelityngän maantieteeseen ja vielä palauttanut tämän merkinnän sen jälkeen kun olin korjannut sen (näkyy tuolla historiassa). Perusteluna Kuohatti kirjoittaa "tarkemman tynkämerkinnän ei tarvitse olla äärettömän tarkka". Tässähän ei kuitenkaan ole kyse tarkkuudesta vaan asiasisällöstä. Saattaa olla, että artikkelityngän alussa mainittava sana kartta vie ajatukset maantieteeseen, mutta kuten artikkelityngästä ilmenee, asia liittyy sen lisäksi yhtä lailla biologiaan, historiaan, arkkitehtuuriin ja muutamaan muuhun alaan. Sivukommenttina vielä, että nimimerkki Hippophaën lisäämä Retkeily-luokka on hyvä ja kuvaava merkintä, joskin itse säilyttäisin sen rinnalla Yhteiskunta-luokituksen. Pauli Saloranta 3. toukokuuta 2007 kello 08.49 (UTC)

Yhteiskunta on yksi Wikipedian pääluokista. Sinne ei siis periaatteessa sijoiteta mitään artikkeleja, jotka voidaan sijoittaa johonkin alaluokkaan. --Hippophaë 3. toukokuuta 2007 kello 19.15 (UTC)

Uudelleen nimeäminen?[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko syytä nimetä Kotikaupunkipolku -artikkeli uudelleen Kotiseutupolku -nimiseksi? Tällä hetkellä Kotiseutupolku ohjautuu Kotikaupunkipolulle. Eikö asia pitäisi olla pikemminkin toisin päin? Artikkeli saisi hieman lisää uskottavuutta Kotiseutuliiton myötä. --estormiz 17. elokuuta 2010 kello 13.56 (EEST)[vastaa]

Mieluummin kotiseutupolkuja yleisesti koskevat asiat omalle sivulleen. Tämän sivun aiheena ovat otsikon mukaisesti erityisesti kotikaupunkipolut. Uudelleenohjaus tänne oli vain väliaikaista kaveriapua kotikaupunkipolkujen puolelta, kun ei kotiseutupoluista ollut Wikipediassa pitkään aikaan asiaa lainkaan. Nyt olen perustanut kotiseutupoluille oman artikkelin siirtämällä nimimerkki Estormizin erheellisesti tänne kirjaamat asiat sinne. Pauli Saloranta 20. elokuuta 2010 kello 09.48 (UTC)