Keskustelu:Koodausmenetelmä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bittejä voi koodata (digitaalisesta digitaaliseen), katso linjakoodaus, kuten tapahtuu tietokoneissa. Ana-digi tai toisin päin voidaan moduloida/demoduloida, kuten tapahtuu modeemeissa. Tämän koodausmenetelmän alle kootut asiat ovat käsittääkseni lähinnä äänen ja kuvan pakkauksia.

Koodausmenteelmät käsitteenä on niin laaja, artikkelia ei voi rajata vain äänen ja videon koodaukseen. On kyseenalaista tarvitaanko edes artikkelia koodausmenetelmät, varsinkin kun nykyisen koodausmenetelmän artikkelin tarpeet on täytetty Koodekki artikkelissa.

Käsite onkin varmasti johdettu codec, eli Koodekki yhteydestä. En wikissä on nyt esitetyille asioille kaksi luokkaa ja artikkelia; videon koodaus ja äänen koodaus. Koodausmenetelmät listassa kaikki kuuluvat jompaan kumpaan tai molempiin ryhmiin. fi-wikissäkin koodausmenetelmät -luokka ja artikkeli olisi syytä jakaa selkeyden vuoksi kahteen ryhmään.

Lainaus koodekki sivulta: "Sanana koodekki on käännöslaina englannin termistä codec (compresser/decompressor, suomeksi koodaaja/koodinpurkaja)." --Kimmet 25. marraskuuta 2007 kello 11.45 (UTC)